• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Görme engelli baba ve 4 çocuğun dramı yürekleri burktu

Görme engelli baba ve 4 çocuğun dramı yürekleri burktu
Diyarbakır'da yaşayan Şehmus Cam görme engelli. 4 çocuğunun 4'ü de epilepsi ve göz hastası.

Epilepsi hastası 4 yaşındaki oğlunu tedavi için sık sık İstanbul'a getiren görme engelli baba, kaybolur korkusuyla çocuğunu bir an olsun kucağından indirmiyor.

Diyarbakır'da yaşayan 4 çocuk babası görme engelli Şehmus Cam, eşi benzeri görülmemiş bir hayat mücadelesi veriyor. 4 çocuğu da epilepsi hastası olan Şehmus Cam, 4 yaşındaki oğlu Yasin'in tedavisi için sık sık Diyarbakır'dan İstanbul'a geliyor. Çaresiz baba 3 ay da bir aldığı engelli maaşıyla çocuğunun tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor. İstanbul'a geldiklerinde tedavi boyunca Atatürk Havalimanı'nın mescidinde veya hastanede yatıp kalkan görme engelli baba, oğlu Yasin'i kaybolur korkusuyla bir an bile olsun kucağından indirmiyor.

"EŞİM DE ÇOCUKLARIM DA BENİM GİBİ ENGELLİ"

Eşi ve 4 çocuğunun da engelli olduğunu söyleyen baba Şehmus Cam, "Benim 4 tane evladım var, 4'ü de epilepsi ve göz hastası. Dört yıla yakındır İstanbul'a gidip, geliyorum. Yaklaşık 3-4 yıl daha gidip gelmem gerekiyor. Benim çocuklarımın hepsi engelli, eşim engelli, ben engelliyim. Bazen hayırseverler sağ olsun bana bilet alıyor" şeklinde konuştu.

Küçük oğlu Yasin'in tedavisi için İstanbul'a geldiğinde kalacak yeri olmadığını söyleyen Şehmus Cam "Genellikle havaalanında kalıyorum geceleri. Havaalanının mescidinde kalıyorum. Bazen de hastanenin acil servislerinde kalıyorum. Gözüm görmüyor evladım her an önümden kaybolur diye bırakamıyorum. Sağ olsun buradaki esnaflar, THY çalışanları ve TGS çalışanları bana yemek veriyorlar. Burada çalışanlar çok yardım ediyor. Özellikle THY ve TGS personeli. Aralarında para toplayıp uçak biletimi bile alıyorlar. Benim şu anda en büyük sorunum uçak biletleri ve kalacak yer sorunu" dedi.

Hayırseverlerin desteğiyle hayata tutunduklarını ifade eden çaresiz baba, "Burada çok zorluk çekiyoruz. Bu şekilde yaşamak çok zor oluyor. Benim kimsem yok. Benim eşim de engelli. Eşimi getirsem onun kendine hayrı yok. Peşime gezdirsem iyice perişan olacak. Benim iki gözümde hiç görmüyor. Çocuğum bir şey istediği zaman olunca veriyorum, olmadığı zaman da biberonuna su koyup öyle oyalıyorum. Doktorlar bana bu çocukları çok iyi beslemen lazım diyor. Çok iyi vitamin vermen lazım diyor. Durumun yoksa ne yapacaksın" diye konuştu.
THY Genel Müdürü Temel Kotil'in epilepsi hastası oğlu Yasin'e çok yardım ettiğini söyleyen Şehmus Cam, "Sağ olsun Temel Kotil var. Rabbim razı olsun ondan kaç defa o benim biletimi aldı. Çocuğumun ilacını aldı" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim