• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Görevden Alma Kararına Tepki

Görevden Alma Kararına Tepki
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen), Eskişehir İmam Hatipliler Derneği (ESİMDER) ve Tüm Sanayi ve İşadamlaları Derneği (TÜMSİAD) ortak...

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen), Eskişehir İmam Hatipliler Derneği (ESİMDER) ve Tüm Sanayi ve İşadamlaları Derneği (TÜMSİAD) ortak açıklama yaparak, seçmeli derslerden Kur'an-ı Kerim, Hz Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda öğrenci ve velilere teşvikini talep eden bir elektronik postayı gönderdiği için görevden alınan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan'a destek verdi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz, ESİMDER Başkanı Mehmet Kepez'in de katıldığı basın toplantısında Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman bir açıklama yaptı. Karaman, "Din, ahlak ve değerler alanı kapsamında yer alan seçmeli derslerden Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda öğrenci ve velilere sağlıklı bilgilendirme yapılmasını isteyen, bu derslerin toplum olarak ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ile duygusal bütünlüğümüze olan katkısına işaret ederek teşvikini talep eden bir elektronik postayı gönderen Ali Pehlivan'ın görevinden alınmasını şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ali Pehlivan'ın okullara gönderdiği elektronik postanın görevini yapmak olarak adlandıran Karaman, konuyu gündeme getiren CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer'e tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Pehlivan'ın görevinden almasını 28 Şubat dönemi "ceberutluğu korkusuyla" yapılan uygulamalara benzetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, katıldığı her programda, inançlı bir nesile olan ihtiyacı inançlı nesiller yetiştiren okullara olan ihtiyacı vurguladığını hatırlatan Karaman, şunları söyledi:

CHP'LİLERİN TEHDİTLERİNİN VEBALİ KİMİN OLACAK

"Bu derslerin seçimi için gayret gösteren okul yöneticilerine "il müdür yardımcısını görevden aldırdık, seni de görevden aldırırız" tehditleri, CHP'li siyasetçiler ve sendikacılar tarafından başlayan tehditler, bu dersleri seçecek öğrencilerin sayısını azaltırsa vebali kimin olacaktır. Bu konuyu TBMM gündemine taşıyan Gaye Usluer'in Mısır'da katil cunta tarafından gerçekleştirilen darbe ve darbenin mağduru Muhammed Mursi için sosyal medyada paylaştığı görüşler kamuoyunun malumudur. Kur'an-ı Kerim dersinin seçimini tavsiyeyi demokratik bulmayan Usluer, "Sandıkla geldim diyen Mursi, üç günde gitti" diyerek darbenin mağdurlarıyla dalga geçen bir siyasetçi olarak demokrasi anlayışını zaten ortaya koymuş biridir. Kendisinin tıp alanında enfeksiyon uzmanı olarak biliyoruz. Ancak Gaye Usluer'in darbeyi alkışlayan görüşleri ortaya koyuyor ki enfeksiyon uzmanlığı kendisini darbe enfeksiyonuna yakalanmaya mani olamamıştır. İl Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan'ın görevden alınmasını çok yanlış bulduğumuzu bir kez daha ifade ediyor. Bu yanlışlığın gençliğimiz ve geleceğimiz için çok önemli olan derslerin seçimine olumsuz etkiler olacağından endişe ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından attığı bu yanlış adımı geri almasını, kamuoyunun duyduğu endişeleri giderecek uygulamaları devreye sokmasını bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim