• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Görevden alınmamak için başörtüsü takmıştı

Görevden alınmamak için başörtüsü takmıştı
Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklanan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın, 2014 yılında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel...

Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklanan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın, 2014 yılında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlayan soruşturmalarda görevden alınmamak için başını örttüğü iddia edilmiş, bu iddia Saraç tarafından yalanlanmıştı. Ancak, Saraç'ın FETÖ bağlantısı ve terör polisince gözaltına alınması ve terörden tutuklanması başörtüsünü deşifre olmamak için taktığını ortaya çıkardı.

YÖK tarafından görevden alınan, ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın hilesi, FETÖ'cülerin devlet içine her ne pahasına olursa olsun nasıl sızdıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

FETÖ/PDY'nin 2010 yılında başlayan ve 2013 yılında üst seviyeye çıkan; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni uluslar arası alanda zor duruma düşürme çabalarının ardından 2014 yılında başlayan soruşturmalar kapsamında birçok bürokrat ve akademisyen görevden alınmıştı.

Soruşturma kapsamında; akademik çevre tarafından FETÖ/PDY mensubu olarak bilinen Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, o tarihte ani bir kararla başörtüsü giyerek Türkiye'deki başörtülü ilk rektör olmuştu ve kamuoyunda tepkilere neden olacağı gerekçesiyle görevden alınmamıştı. Kamuoyunda, görevden alınmamak için tesettüre girdiği iddia edilse de Saraç bunu inkar etmişti. Ancak, geçtiğimiz günlerde terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alınan ve bugün çıkarıldığı mahkemece terör suçundan tutuklanan Saraç'ın FETÖ üyesi olduğu ve başını görevden alınmamak için kapadığı da ortaya çıktı.

FETÖ ÜYESİ SARAÇ'IN YENİ OYUNU

Prof. Dr. Saraç, gözaltına alınıp polis aracına götürülürken, kendisini dışarıda basın mensuplarının beklediğini bilerek, bu kez kucağında Kuran-ı Kerim ile dışarı çıkması da dini ve duygusal sömürüde bulunduğu yorumları yapıldı.

"BUNLAR ALLAH'A BİLE TAKİYE YAPIYOR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü FETÖ'nün içyüzünü anlatırken, "Bunlar Allah'a bile takiye yapıyor, seni beni aldatması çok kolaydır" demişti.Cihan

Görevden alınmamak için başörtüsü takmıştı

Görevden alınmamak için başörtüsü takmıştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim