• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Görevden Alınan Bilecikspor Üni 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Konuştu

Görevden Alınan Bilecikspor Üni 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Konuştu
Bilecik'te, Bilecikspor öncülüğünde "Teröre Lanet" yürüyüşü sonrası açıklama yaptıktan sonra görevden alınan Bilecikspor ÜNİ 11 Bayan Taraftar...

Bilecik'te, Bilecikspor öncülüğünde "Teröre Lanet" yürüyüşü sonrası açıklama yaptıktan sonra görevden alınan Bilecikspor ÜNİ 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı ve Yürüyüş Komitesi Üyesi Ebru Delibaş, Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu'nun yürüyüş sonrası okuduğu bildiriden haberi olduğunu söyledi.

Başkan Cinoğlu ile Bilecikspor ÜNİ 11 Taraftar Grubu Kurucu Başkanı Gökalp Aslan'ın, görevinden alındığını açıkladı Delibaş, İHA muhabire yaptığı açıklamada, bir senedir başkanlık görevini yürüttüğünü söyledi. Bu olayların buraya kadar geleceğini tahmin etmediğini vurgulayan Delibaş, "Bilecikspor öncülüğünde "Teröre Lanet" yürüyüşünde 7 kişilik bir komite vardı, biz bu komiteyi kurduğumuz zaman benim onlarla görüşmem gerektiğini ve basın açıklaması yapmamı İsmail Cinoğlu ve Mehmet Ali Keskin benden istedi. Bu metini hiçbir şekilde siyaset katarak veya siyasi bir ideolojiye yönelerek hazırlamadım. Kaldı ki hiçbir siyasi kola ya da gençlik kollarına mensup değilim. Komitenin bana hazırlamış olup verdiği bir yazıyı okudum sadece. Bu basın açıklaması şahsıma ait değildir. Yazıyı bire bir Mehmet Ali Keskin yazmıştır ve son kısmında şehitler hakkında açıklamaya ben değindim. Bu açıklamayı çoğaltıp basın mensuplarına dağıtacağım için Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu'na verdim. Yürüyüşten 2-3 saat önce bu yazıyı çoğaltmamı ve çoğalttığım zaman yazıyı okuyacağını da kendisi söyledi. Kendisi de zaten yazının ana hatlarını başlıklarını okudu ve gördü. Yani ben kendisine okudum. Ve bana "okuyabilirsin" dedi" diye konuştu.

"BENİ SADECE BİR BASAMAK OLARAK KULLANMAYA ÇALIŞTILAR"

Yürüyüşte, AK Parti, MHP, CHP ve Saadet Partisi mensupları ile amatör spor kulüplerinin de olduğunu hatırlatan Delibaş, "Beni sadece bir basamak olarak kullanmaya çalıştılar. Ben oraya çıktım kendilerinin söylediği veya söylemek istedikleri şeyleri dile getirdim. Kesinlikle komitenin haberi olmadan hiçbir şey yapmadım, hiçbir şekilde konuşmadım. Sayın başkanımızın yaptığı açıklamayı izlediğim zaman inanın ben kendi şahsımdan utandım. Çünkü ben orada bir kadın kolları olarak daha doğrusu bir kadın olarak destek veriyorum. Tabii ki son zamanlarda gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini dağladı. Ve ben o kadar üzüldüm ki bana böyle bir yürüyüş yapılacağının bilgisi verildiğinde ben seve seve kabul ettim. Açıklamayı da zaten ona göre yaptım, onların haberleri dışında bir şey yapmam mümkün değil. Ben yazıyı okumadan önce hem Bilecikspor Tesislerinde hem Cumhuriyet Meydanı'nda gösterdim. Hatta kendisi beni konuşmamdan dolayı tebrik etti. Konuşmam sırasında çokça alkış aldım her kesim tarafından geldiler ve tebrik ettiler." dedi.

"BEN O GECE İSTİFA ETTİM, BİLECİKSPOR BAŞKANI İSMAİL CİNOĞLU KABUL ETMEDİ"

Bilecikspor ÜNİ 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı ve Yürüyüş Komitesi Üyesi Ebru Delibaş, açıklama yaptıktan yaklaşık 3 saat sonra sosyal medya üzerinden görevden alındığı ve bir yetkisi kalmadığı gibi yazılar gördüğünü söyledi. İsmail Cinoğlu ile Gökalp Aslan'ın görevden kendisini almadığı ve kendisinin istifa ettiğini anlatan Delibaş; sözlerine şöyle devam etti:

"Sosyal medyalardan yapılan açıklamalardan İsmail Cinoğlu ile telefonla konuşarak, "Başkanım bu durum sizi zor durumda bırakacaksa veya farklı noktalara çekilecekse ben şehitlere duyduğum acıyı özgürce ifade edemeyeceksem ben istifa ediyorum" dedim. Kendisi de böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini telefonda söyledi bana. Ben sosyal medya da paylaştıklarını gördükten sonra istifa ettiğimi söyledim kendisine. Yürüyüş dağıldıktan sonra bana hiç bir şey söylemedi. Yürüyüşten 2-3 saat sonra ben kendisine "bu bana reva mıdır?" diye sordum. Ondan sonra kendisi beni aradı ve olayları açıkladı, zaten olayları açıklarken bu şekilde tepkiler alındığını söyledi. Ben de kendisine "Başkanım bu tepkiler sizi üzecek ya da kıracaksa, Bilecikspor'u zedeleyecek noktaya geldiyse bir basın açıklaması yaparız ve hiçbir siyasi görüşe mükellef olmadığımızı dile getiririz "dedim. Biz sadece orada şehitlerimiz için duyduğumuz üzüntüleri söyledik ki zaten şehit haberlerinin gelmesini sağlayan taban hükümete ait şeylerdir. Biz zaten orada Ak Parti'yi yerecek, aşağılayacak bir şeyler düşünseydik AK Parti mensuplarını da çağırmazdık. Ben yineliyorum, ben hiçbir siyasi kola mensup değilim, kimse kendine pay çıkarmasın lütfen. "

"BENİM DİK DURUŞUMU GÖREN İNSANLAR BENİ KARALAMAYA ÇALIŞTILAR, BENİ KURBAN ETTİLER"

Bilecikspor ÜNİ 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Ebru Delibaş, kendisinin dik duruşu gören insanlar tarafından karalandığı ve kendisinin bu olaylardan dolayı kurban edildiğini söyledi. Kendisinin konuşmamı yapmasını isteyenin bizzat İsmail Cinoğlu olduğunu ve kendisini de onun kurban ettiğin belirten Delibaş sözlerine şöyle son verdi:

"Kendi kimliğime de bunu asla yakıştıramam. Belekoma Tayfa'nın da bu durumdan haberi vardır. Belekoma Tayfa gerçekten arkamda duran, yürekli arkadaşlarım. Buradan onlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Benim arkamda durdular hiçbir şekilde satmadılar. Onların asla siyasetle bir ilgisi yoktur. Onlar kesinlikle büyük bir arma sevdalısı gerçekten yıllardır bu işe gönül veren insanlar. Beni Bilecikspor adına bir kadın olarak oraya çıkıp açıklama yaptığım için tebrik ettiler. Önceden yapılan yürüyüşte de Üni 11 Erkek Kollarımız gayet siyasi görüşlerini belli etmişlerdi. Benim hiç bir şeyim olmadan suçlu durumuna düştüm. Ben onların her şeylerinde yanlarında oldum fakat hiçbir siyasi hareket ya da görüş kullanmadım. Onlardan kullanan insanlar oldu. O ilk yürüyüşte ülkücü işareti yapıldığında ben "arkadaşlar yapmayın, hiçbir şekilde spora siyaseti katmayın" dedim. Beni bu konuma İsmail Cinoğlu getirdi. Arkamda duran ya da durmayan insanların beni bu duruma getirmeleri ve Bilecik halkının şehitleri sahip çıkmak için yaptığım hareketi kötü algılamaları canımı çok acıttı ve ben hiç beklemediğim şeylerle karşılaştım."

"BİLECİKSPOR DEFTERİNİ KAPATTIM"

Bilecikspor defterini kapattığı vurgulayan Delibaş, "Benim yanımda durmayan insanların yanında durmama hiçbir şekilde gerek yok. ÜNİ 11 olarak geçtiğimiz günlerde üniversiteli taraftar grupları tarafından yapılan yürüyüşe katılmak çok istedim. Ben de bir Galatasaraylıyım ve bu yürüyüşü taraftarı olduğum grup hazırladı. Başkanımız İsmail Cinoğlu zaten Çarşamba günü büyük bir yürüyüş olacak. Ona katılmayın dediği için katılmadık. O yürüyüşe katılmamızın bir gereği olmadığını söyledi. Ben de tamamen kulüp nasıl bir karar aldıysa onlara saygımı göstermek için o yürüyüşte yer alamadım. Bu yürüyüşü şayet kendim yapmış olsaydım biraz daha yumuşatıp yine bu şekilde basın açıklaması yapardım" dedi.

Görevden Alınan Bilecikspor Üni 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Konuştu

Görevden Alınan Bilecikspor Üni 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Konuştu

Görevden Alınan Bilecikspor Üni 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Konuştu

Görevden Alınan Bilecikspor Üni 11 Bayan Taraftar Grubu Başkanı Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim