• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Google Car Hakkında Her Şey!

Google Car Hakkında Her Şey!
Uyurken, yemek yerken, oyun oynarken veya internette gezinirken işe gitmek veya eve dönmek, oldukça ilgi çekici ve ne yazık ki bir o kadar da uzak bir rüya gibi gözükebilir. 2008 yılında Google tarafından otonom araba projesi açıklandığında, insanların ak

Uyurken, yemek yerken, oyun oynarken veya internette gezinirken işe gitmek veya eve dönmek, oldukça ilgi çekici ve ne yazık ki bir o kadar da uzak bir rüya gibi gözükebilir. 2008 yılında Google tarafından otonom araba projesi açıklandığında, insanların aklına pek çok farklı fikir gelmekteydi. Bizden tek isteği kendisini çalıştırmamız olan bir araba sayesinde kazalar hakkında endişelenmemize gerek kalmayacaktı. Saniyede milyonlarca hesaplama yapabilen bir araç, dikkat dağınıklığı ve alkol durumu gibi sorunlarla uğraşmayarak, yolları daha güvenli yerler haline getirebilecekti.

Yıllar boyunca toplanan verilere baktığımızda, insanların araba kullanmakta çok kötü oldukları ortaya çıkıyor. Sadece ABD içerisinde her yıl 30.000 kişi araba kazalarında hayatını kaybediyor. Makineler ise, içmedikleri veya telefonla yazışmadıkları için, bir de insanlardan daha hızlı düşünerek tepki verebildikleri için, bizlerden çok daha iyi birer sürücü oluyorlar.

Google Car'ın ulaştığı yaklaşık 1.130.000 kilometrelik yol süresince toplamda iki adet kaza yaşandı ve bu kazaların hiçbirinde suç arabaya yüklenemedi. Yaşanan kazaların ilki, bir insan sürücünün otonom arabaya arkadan çarpması ile yaşandı ve bir diğer kaza, Google Car'ın bir insan sürücü tarafından kullanıldığı test sürüşünde meydana geldi.

Bu iki kaza hesaba katıldığında bile, otonom araçlar konu olduğunda çok az kaza yaşandığını söylemek mümkün oluyor.

Google'ın sürücüsüz arabalarının en önemli özelliği, bu teknolojinin büyük bir kısmının şu anda var olan arabalarda kullanılıyor olması. Yani, yolcuları koruyacak olan teknoloji yeni veya test edilmemiş değil. Yazılımları ve algoritmaları bir kenara bırakıldığında, Google arabalarının kullandığı donanımın test edilmiş ve güvenli donanımlar olduğunu söyleyebiliyoruz.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim