• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Gönülden Yapılan İşe Gönülden Hizmet

Gönülden Yapılan İşe Gönülden Hizmet
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bina tadilatını yaparak yeni bir görünüme kavuşturdukları İlgi Otizm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni...

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bina tadilatını yaparak yeni bir görünüme kavuşturdukları İlgi Otizm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Sivil toplum kuruluş örgütlerine destekleriyle kamuoyunun takdirini toplayan Çankaya Belediyesi, otizmli çocukların sıcak yuvası İlgi Otizm Derneği'ne verdiği desteklerden dolayı dernek yönetimi tarafından merkezde ağırlandı.Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya'nın katıldığı ziyarette, Dernek Başkanı Nejla Arslankurt çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Arslankurt, Çankaya Belediyesi'nin İlgi Otizm Derneği'nin eğitim ve rehabilitasyon amaçlı kullandığı Gaziosmanpaşa'da yer alan merkezin bakım, tadilat, çevre ve bahçe düzenlemesi, spor salonu alet edevat temini gibi birçok konuda destek olduğunu belirtti. Arslankurt, "Bahsettiğim çalışmaların tamamı en ince ayrıntısına kadar itina ile yapıldı. Başta size olmak üzere tüm çalışanlarınıza yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

"YAPTIĞINIZ İŞİN DEĞERİ BİÇİLEMEZ"

Her türlü sivil toplum kuruluşuna destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Taşdelen ise "Sizin gibi kuruluşların bizim gözümüzde, gönlümüzde yeri ayrı. Yaptığınız işin değeri biçilemez. Çankaya Belediyesi olarak otizmle karşı karşıya kalan bireyler için yapılacak her türlü çalışmada yanınızda olduğumuzu bilmeniz isteriz" şeklinde konuştu.Ziyaretin ardından Dernek yönetimi tarafından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e ve Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya'ya teşekkür plaketleri sunuldu. Taşdelen, ziyaretini merkezi gezerek tamamladı.

OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU(YAYGIN GELİŞİMSEL BOZUKLUK) NEDİR?

Doğuştan gelen ve nöro-gelişimsel bir bozukluk olan Otizm Spektrum Bozukluğu 5 ayrı kategoride sınıflandırılmaktadırBu kategoriler Otizm, Asperger Sendromu, Atipik Otizm, Çocukluk Dezentengratif Bozukluğu ve Rett Sendromudur.

Otizm kendini üç alanda ortaya çıkan gelişimsel bir bozukluk olarak göstermektedir. Bu alanlar iletişim, sosyal etkileşim ve davranış alanlarıdır. Çocukların göz kontağı kurmama, akranlarıyla ilişki kurmada zorluk, dil gelişiminde gerilikler gösterme, tekrarlı dil kullanımı, tekrarlı hareketler, rutinlere fazla bağlılık gibi belirtilerle tanınır.

Günümüzde çocuklara otizm tanısı 0-3 yaş arası konulabilmektedir. Dolayısıyla, erken eğitimin en önemli ön koşullarından birini yerine getirmek mümkün olabilmektedir.

Gönülden Yapılan İşe Gönülden Hizmet

Gönülden Yapılan İşe Gönülden Hizmet

Gönülden Yapılan İşe Gönülden Hizmet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim