• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Gönen Ticaret Borsası’ndan kredi müjdesi

Gönen Ticaret Borsası’ndan kredi müjdesi
Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan görüşmelerin neticesinde borsa üyelerine yüzde 9 faiz oranı...

Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan görüşmelerin neticesinde borsa üyelerine yüzde 9 faiz oranı ile bir yıllığına 10 milyon TL'lik kredi kullandırma hakkı sağladıklarını açıkladı.

Kredi kullanımında zorlu bir süreçten geçen küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) Gönen Ticaret Borsası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekli, düşük faizli kredilerle nefes bulacak. Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, TOBB'ye 1 milyon TL yatırarak, Gönen'deki borsa üyelerine yüzde 9 faiz oranıyla bir yıllığına 10 milyon TL'lik kredi kullandırma hakkı sağladıklarını açıkladı. Borsa Başkanı İbrahim Mutlu, Gönen Ticaret Borsası üyelerinin ve KOBİ'lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB destekli, "Nefes Kredisi" projesine borsa olarak destek vereceklerini söyledi.

Verilecek kredi hakkında bilgiler aktaran Borsa Başkanı İbrahim Mutlu, KOBİ'lere kullandırılacak düşük faizli kredi için borsa ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan çalışmada sona gelindiğine dikkat çekerek, 9 faiz oranıyla kullandırılacak krediler ile ilgili detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Mutlu "Belirlenecek bankalara borsamız kaynak aktarımında bulunacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından aktarılan kaynağın 10 katını da anlaşmalı bankalar ek kaynak olarak aktaracak ve kullandırılacak kredinin limiti belirlenmiş olacak. Biz Gönen Ticaret Borsası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine 1 milyon TL'lik kaynak yatırdık. Gönen'deki üyelerimiz de 10 milyon TL'lik kredi kullanma hakkı kazandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz bozdurun çağrısına da destek veren Mutlu, "Borsa olarak bütün paraları ve alışverişimizi TL üzerinden yapıyoruz. Dolar ve Euro kullanmıyoruz. Tüm alım ihalelerini de TL üzerinden yapıyoruz. Çok uzun zamandan bu yana TL ile çalışıyoruz. Üyelerimize de TL kullanmaları konusunda tavsiyede bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim