• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gonca Vuslateri'nin Erdoğan'a hakaretten hapsi istendi

Gonca Vuslateri'nin Erdoğan'a hakaretten hapsi istendi
Son dönemin en konuşulan suçlarından biri Cumhurbaşkanı'na Hakaret. Bu suçlamayla yargılanacak son isim ise Gonca Vuslateri.

Son dönemin en konuşulan suçlarından biri Cumhurbaşkanı'na Hakaret. Bu suçlamayla yargılanacak son isim ise Gonca Vuslateri.

Ünlü oyuncuya Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın göreve geldiği günden bu yana 250'ye yakın isim hakkında bu suçtan kovuşturma başlatıldı.

Öte yandan, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde makam aracına tükürdüğü iddia edilen kişi de para cezasına çarptırıldı.

Penguen Dergisi çizerleri Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan, Evrensel Gazetesi yazarı Ender İmrek, ÖDP Parti Meclisi Üyesi Onur Kılıç, Eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran... Bu isimlerinde içinde bulunduğu, 250'ye yakın kişinin ortak noktası "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ile suçlanmaları.

Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanacak isimlerden birisi de oyuncu Gonca Vuslateri. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Vuslateri’nin, Erdoğan hakkındaki Twitter paylaşımları nedeniyle 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ünlü oyuncu, savunmasında suçlamayı reddetti. Avukatı da, müvekkilinin bir mizah dergisindeki karikatürü paylaşmaktan başka birşey yapmadığını söyledi.

Dün de bir başka davadan ceza kararı çıktı. 28 yaşındaki Fatih Koçkesen'in, Başbakan olduğu dönemde Erdoğan'ın makam aracına tükürdüğü iddiasıyla yargılandığı davanın son duruşması yapıldı.

Mahkeme heyeti, Fatih Koçkesen'i, "kamu görevlisine karşı hakaret suçunu işlediği" gerekçesiyle para cezasına çarptırdı.

Ancak, verilen 7 bin 600 liralık adli para cezasını erteleyen mahkeme heyeti, sanığın 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Adalet Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergeyle, Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında hakkında dava açılan kişi sayısını sordu. Gelen cevap ise dikkat çekiciydi.

Erdoğan'ın göreve başladığı 28 Ağustos 2014 tarihinden 28 Şubat 2015 tarihine kadar olan sürede 236 adet kovuşturma izni talebinin bakanlığa ulaştığı açıklandı.

Bakanlığın bilgi paylaşımına göre, bu taleplerden 105 adedine kovuşturma izni verildi, 8 kişi Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı.

Soruşturmaların büyük çoğunluğunun savcılar tarafından re'sen başlatıldığı da açıklamada yer aldı. Bu sayının, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dönemindekinin 2 kattan fazlası olduğu belirlendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim