• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Gölyazı’nın Değerleri Seramikte Hayat Bulacak

Gölyazı’nın Değerleri Seramikte Hayat Bulacak
Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Seramik Atölyesi'ne katılan Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği üyeleri, yapacakları seramik ürünlerle...

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Seramik Atölyesi'ne katılan Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği üyeleri, yapacakları seramik ürünlerle hem gelir elde edecek hem de Gölyazı'yı tanıtacak.

Nilüfer Belediyesi Gölyazı'nın turizmde hak ettiği yeri bulması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Gölyazı'da, hem kadınların ürettikleri seramik hediyelik eşyalarla gelir elde etmesi hem de bu gözde turizm bölgesinin tanıtımına katkıda sağlanması için Seramik Atölyesi açıldı. Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği üyelerinin katıldığı Seramik Atölyesi'nde Gölyazı'yı anlatan magnet, anahtarlık gibi ürünler seramik malzemeden üretilerek satışa sunulacak. Atölyeye katılarak eğitim alan kadınlar, ürettikleri hediyelik eşyaları, Gölyazı'da konuşlandırılacak olan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı NİLSEM standında ve satış ünitelerinde satabilecek.

Gölyazı Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşen atölyeye katılan kadınlar, Seramik Atölyesi Eğitmeni Serkan Önder tarafından verilen eğitimde ilk olarak magnet yapımı uygulamalı olarak öğrendi. İki hafta sürecek eğitimler sonunda dernek üyesi kadınlar seramik yapımının fırınlanmasından boyanmasına kadar tüm aşamalarını öğrenmiş olacak. Kadınlar eğitimler sırasında yaptıkları hediyelik eşyaları, Gölyazı'yı gezmeye gelenlerin beğenisine sunacak.

Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Üner, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e kendilerine böyle bir imkan sunduğu için teşekkür etti. Üner, "Nilüfer Belediyesi mahallemize ve derneğimize verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. Bu atölye sayesinde üyelerimiz yeni bir meslek öğrenecek. Ortaya çıkacak eserleri satarak gelir elde edeceğiz. Hem derneğimize katkı olacak hem de Gölyazı'nın değerleri gelen misafirler sayesinde dört bir yanda hatıra olarak yer alacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim