• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gölpazararı Güner Orbay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB Projesi

Gölpazararı Güner Orbay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB Projesi
Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yer alan Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, AB Projeleri kapsamında olan Erasmus Plus programında 2014-2015 yılındaki...

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yer alan Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, AB Projeleri kapsamında olan Erasmus Plus programında 2014-2015 yılındaki başarısını 2015-2016 eğitim öğretim yılında da devam ettiriyor.

Güner Orbay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi geçen sene 109 bin Euro değerindeki "Hırsız Osteoporozda Bakım Uygulamalarının AB Boyutu" adlı projeyle 54 öğrenci İtalya, Almanya ve Danimarka'da staj yapma fırsat bulmuştu. Bu yıl da hazırlanan "Sessiz Salgın İnmede Acil Sağlık Hizmetleri ve Bakım Girişimlerinin AB Boyutu" adlı projenin Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul gördüğü ve Türkiye'de üst üste iki yıl projesi kabul edilen ender okullardan biri olunduğu belirtildi.

Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Meral Türk, okulun 2014 yılındaki koordinatör ve ortak olduğu projelerinin devamı niteliğinde olan bu başarının asıl sahibinin öğretmen ve öğrenciler olduğunu, kendilerinin de bu tür projeleri sonuna kadar desteklediklerini söyledi. 2016 yılı için de yine AB Projelerine başvurularının olduğunu belirten Türk, şöyle devam etti:

"Bu projeyle amaçlarının ev sahibi ülkelerde farklı etnik yapıya sahip, ırk, dil, din ve kültürde uygulama yapma fırsatı elde ederek ve sağlık personeli ilişkilerini gözlemleme fırsatı bularak kültürler arası iletişim/dil/mesleki dilini geliştirmek, öğrencilerimize AB düzeyinde bilgi ve beceri kazandırmak, ev sahibi ülke, kültürü tanıtmak, kültürel amaçlı gezi, programlara katılmak, kendi iletişim, dil becerilerini geliştirmek. Projede emeği olan öğretmenlere ve desteğini eksik etmeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi AB Projeleri Koordinatörü Mustafa Kan'a teşekkür ederiz" dedi.

Öte yandan, 7-27 Şubat 2016 tarihinde ilk stajlarını gerçekleştirecek olan 9 öğrenci 2 öğretmen, Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Aka Gündüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Çoşkun Bakırtaş'ı ziyaret ettiler.

Ziyaretler sırasında projenin koordinatör öğretmeni Ahmet Basatemur tarafından proje hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bakırtaş, öğrencileri tebrik ederek, İtalya'daki ortak kuruma iletilmek üzere Bilecik'i hatırlamaları ve tanımaları için Osmanlı Arması hediye etti.

Gölpazararı Güner Orbay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB Projesi

Gölpazararı Güner Orbay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB Projesi

Gölpazararı Güner Orbay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim