• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı
Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı Samsun'da yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bugün Samsun'da ilk defa Golf Federasyonu'nun toplantısını yapıyoruz. Ben yaklaşık 12 yıldır Golf Federasyonu'nda yönetimdeyim. Batı Park alanına yaptığımız golf sahası için 420 bin metrekare alan tahsis edildi. Buranın da 400 bin metrekarelik alanı golf sahasına tahsis edildi. Orası 9 çukurlu golf sahası oldu. Karadeniz'de bir ilk, İstanbul ve Antalya dışında golf sahası neredeyse yok. Ankara'ya yeni yapılıyor. Samsun bu anlamda çok şanslı. Zaman zaman bazı arkadaşlarımız bu golf sahası ile ilgili eleştiride de bulunabiliyorlar. Biz onları saygı ile karşılıyoruz. Golfun sanki zengin bir spor olduğu, bunun gerekli olup olmadığı ile ilgili yorumlar yapıyorlar. Ama golf zengin sporu değil, zengin eden bir spor. Dünyanın zengin sporcusu golf ile meşgul olan bir sporcu. Golf ile meşgul olmak insanı daha sağlıklı kılıyor. 60 yaşını geçmiş insanlardan golf ile meşgul olanların kalp krizi oranı yüzde 90 oranında azalıyor. İnşallah golf sahası önümüzdeki 19 Mayıs itibariyle, olmazsa haziran ama en geç 1 Temmuz tarihinde orada top vuruşları başlayacak" dedi.

AĞAOĞLU: "GOLF TÜRKİYE'DE EN FAZLA KAZANDIRAN SPOR"

Golfün bir halk sporu olduğunu belirten Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Aslında golfe yapılan eleştiriler bir anlamda doğrudur. Golf halk sporudur. Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da, İspanya'da, dünyanın neresinde golf gelişmişse oraya baktığınız zaman belediyelerin halk tipi golf sahalarıyla gelişmiştir. Biraz derinini araştıralım, ondan sonra eleştirilelim. Burada aslında eleştirilecek olanlar sahayı yapanlar değil, yönetimleri elinde tutup da o sahaları yapmayanlardır. Çünkü dünyada golf bu şekilde gelişti. Golf dünyada en fazla kazandıran spordur. Türkiye'de en fazla kazandıran spor, o kadar spor tesisi yapıldı, bunun içersinde 150 milyon dolar harcanan Formula 1 pisti şuanda elimizde atıl duruyor. Ama Türkiye, Belek'teki 15 golf sahasına her sene gelen 160 bin golf turist sayesinde 150 milyon Euro para kazanıyor. Sürekli olarak kazanıyor. Son 12 yıldır bu para ülkenin kasasına giriyor. Golf Türkiye'de para kazandıran tek spor dalıdır" diye konuştu.

AĞAOĞLU: "SAMSUN'DAKİ GOLF SAHASI DÜNYADA TEK"

Batı Parka yapımı devan eden golf sahasının dünyada dolgu üzerine yapılan ilk golf sahası olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Samsun'daki golf sahasını ilk defa bir belediye olması gerektiği gibi bir golf sahasını gerçekleştiren bir kurum olarak karşımıza çıkıyor. Bu saha Karadeniz'de ilktir ve dolgu alanına yapılan dünyadaki ilk sahadır. O açıdan baktığımız zaman çok daha değerli oluyor" şeklinde konuştu.

Golf sahası hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz 6 ayda sadece bir golf alanını bitirmekle kalmadık, oradaki 200 dönümün önüne 220 dönüm daha dönüm yer doldurduk. Şu anda bizim dolgu alanımız 420 dönümdür. Biz bunun sadece 300 dönümünü golf için kullandık. 120 dönümünü şehrimiz için çocuk oyun alanları, peyzaj alanları, piknik alanları için oluşturduk. Şehrimize golf sahası hayırlı olsun. Haziran ayına kadar Golf Akademi binasını da bitireceğiz. Bundan sonrası önemli. Ülkemizde organize edilecek olan turnuvalardan ne kadar çok Samsun'a verirseniz, o kadar bizi mutlu edersiniz. Bu işe cesaret veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak federasyon toplantısı yapıldı. Yapılan toplantının ardından da Batı Park'ta dolgu alanına inşa edilen yeni golf sahası gezildi. Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golf topuyla atış yapıp, golf cart ile golf sahasını gezdiler.

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı

Golf Federasyonu Samsun’da Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim