• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Göle Serilen Hayalet Ağlar Su Kuşlarını Da Avlıyor

Göle Serilen Hayalet Ağlar Su Kuşlarını Da Avlıyor
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne ticari avcılık yapmak amacıyla serilen hayalet ağların su kuşlarının ölümüne de neden...

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne ticari avcılık yapmak amacıyla serilen hayalet ağların su kuşlarının ölümüne de neden olduğu ve sulardaki canlı yaşamı tehdit ettiği bildirildi.

Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Beyşehir Gölü'nün Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü avcılığı yapılan bir göl olduğunu söyledi. Tan, yasaklanmasına rağmen göle kaçak olarak serilen hayalet ağ olarak bilinen misina ağların bölgede yaşam süren ve balıklarla beslenen su kuşlarının da ölümüne neden olduğunu ifade etti.

Beyşehir Gölü'nün aynı zamanda Türkiye'nin ikinci büyük milli parkı olduğuna ve kuş cenneti olarak çok sayıda kuş türünü bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Tan, "Milli parkta yaşam süren ve balıklarla beslenen su kuşları da yaptıkları dalışlar esnasında bu hayalet ağ dediğimiz misina ağlarına takılarak hayatlarından olmaktadır. Son dönemde bu şekilde birçok su kuşunun telef olduğuna tanıklık etmekteyiz" dedi.

Beyşehir Gölü'nde Jandarma Asayiş Botu timlerinin hayalet ağlarla balık avcılığının önüne geçilmesi konusunda son dönemde giderek yoğunlaşan bir çalışması olduğuna da vurgu yapan Tan, jandarma ekiplerinin göl üzerindeki denetim ve kontrollerinde yasak olmasına rağmen kaçak balık avlanmak üzere kilometrelerce uzunluğunda misina ağı serildiğinin tespit edildiğini söyledi. Tan, "Jandarmamız bu ağları toplayıp gölü bunlardan arındırabilmek için gerçekten örnek bir çalışma sergiliyor. Ancak, bir yandan Jandarmamız bu ağları toplarken diğer yandan da sahibi belli olmayan bu ağlar yeniden göl sularına serilmeye devam ediliyor. Bu ağlar hem suların derinliklerinde çevre kirliliğine yol açıyor. Hem de sulardaki canlı yaşam için tehdit oluşturuyor. Bu konuda kolluk kuvvetlerimizin çabasına eğitim ve bilinçlendirme noktasındaki çalışmaların da eklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim