• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Golden City Awards 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Golden City Awards 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Golden City Awards 2016" Ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Golden City Awards 2016" Ödülleri sahiplerini buldu.

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel Yarışması olan "Golden City Awards 2016" İstanbul'da gerçekleşti. Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen tüm yarışmalardan tamamen farklı içerik ve etkinliklerle dolu olan yarışmanın ödül törenin ardından kazanan şehirde yıl boyu sürecek olan sempozyum, festival, konser, forum, toplantı gibi pek çok alanda farkındalık oluşturacak organizasyonlar yapılacak.

BÜYÜK ORGANİZASYONA ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

İngiltere'nin önde gelen uluslararası strateji ve danışmanlık firması olan EurasiaStrategies LTD, Golden City Awards projesine desteğini açıklayarak şehirlerin uluslararası alanda markalaşmasını teşvik eden bu yarışmanın ülkemizin ve şehirlerimizin tanıtımı ve gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, organizatör firma olan İntermedia LTD. ile iş birlikteliği anlaşması imzaladı. Londra merkezli EurasiaStrategies LTD aynı zamanda Türkiye'nin de aralarında olduğu pek çok ülkede Akıllı Şehirler Zirvesi'ni düzenleyen kurum olarak da tanınıyor.

Törenin açılış konuşmasını yapan Golden City Awards Platformu Başkanı Cenap Tuncer, "Golden City Awards Şehirlerin pek çok kategoride projelerle yarıştığı aynı zamanda yaşam alanlarımız olan kentlere ruh ve rahat veren, toplumun yaşamına günlük değer katan, yaşam kalitesini arttıran, çevre duyarlılığı olan, geçmişi barındırırken geleceği planlayan, tüm bu alanlarda başarılı bulunan çağdaş şehircilik projelerinin ödüllendirildiği ve farkındalık barındıran en önemli sayın marka yarışmadır. Ülkemizde kentsel dönüşümün yoğun gündemde olduğu bir dönemde yaptığımız bu organizasyon farkındalık ve teşvik etme açısından oldukça anlamlı ve önemlidir. Her yıl Altın kent platformu tarafından geleneksel olarak tekrarlanacak olan yarışma dünyanın farklı kentlerinde sempozyumlarla desteklenerek ödül kazanan projelerin başarı hikayeleri anlatılacak. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz bu yarışmada projeleriyle katılan tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyor. Bu organizasyonda emeği geçen her kesi kutluyorum" dedi.

Altınkent Büyükşehir Konya, Altınkent İl Rize, Altınkent İlçe Beyoğlu, En İyi Akıllı Kent Teknolojisi "Harfiyat Bilişim ve Yönetim Sistemi Projesi" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi "E Dershane" Körfez Belediyesi, En Başarılı İlçe Belediyesi Ümraniye Belediyesi, En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Sakarya Belediyesi, En Başarılı İl Belediyesi Afyonkarahisar Belediyesi, En Başarılı İl Belediye Başkanı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, En Başarılı Kent Valisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu ödüle layık görüldü. Törende farklı kategorilerde belediyeler, kurumlar ve kişiler ödüllerini aldı.

Törende, Altınkent ili seçilen Rize'nin Belediye Başkanı Prof. Dr.Reşat Kasap, "Çok mutluyuz. Bu ödülü Rize halkı ve paydaşlarımız adına alıyorum. Rize'nin kalkınmışlığına, gelişmişliğine ve yaşanabilirliğine katkıda bulunan herkes bu ödüle layıktır. Rize önemli bir kent. Sayın Cumhurbaşkanımızın ana ve baba ocağı. Sorumluluğumuz çok büyük ve bu doğrultuda hem konuşmalarımız hem de yaptığımız faaliyette hassasiyetimiz en üst düzeydedir. Bundan dolayı böyle bir ödüle layık görülmemiz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Rize Havalimanı projesi, Lojistik Merkez projesi,Ovit Tüneli projesi var, biz Rize şehri olarak bu projelere hazırlanıyoruz. Rize halkı çaydan sonra turizme öncelik vermektedir. Yaylaları, denizi ve doğasıyla Rize altın şehirdir" dedi.

En İyi Turizm ve Gelişim Ödülü alan Van Gürpınar Belediyesi Başkanı Yıldız Çetin, "Ödül törenine ev sahipliği yapan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tanışma ve ilçemizi tanıtma fırsatı verdiler.İlçemiz Türkiye'nin coğrafi olarak en büyük ilçesi. Tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ilçemiz var.Burada tanıtma şansı bulduk. Önümüzdeki iünlerde ilçemizi böyle ortamlarda tanıtmaya devam edeceğiz'dedi. Eş başkan Zeki Yıldız,'Bizde sıradan belediye hizmetleri dışında böyle bir projeyle, tarihle, kültürle kendimizi tanıtma fırsatını bulduk. Bu nedenle mutluyuz'diye konuştu.

YARIŞMANIN GERÇEK JÜRİSİ HALK

Yarışmaya başvuran projeler ön jürinin değerlendirmesinin ardından finale kalan projeler bulunduğu kentin halkı tarafından elektronik oylama ile seçildi. Sağlıklı, yaşanabilir modern ve doğaya insana saygılı şehirlerin oluşması için katma değer yaratan şehircilik projelerinin, uygulanacak şehrin sahibi olan halk tarafından da benimsenmesi ve istenmesi bu yarışmada en önemli unsur olarak ön plana çıktı. Ayrıca projenin büyüklüğü veya küçüklüğünden ziyade yaratacağı katma değer, şehir halkı tarafından kabul edilirlik, estetik, kamu yararı, çevresel uyum, toplumun taleplerine cevap verip vermediği belirleyici kriterler arasında en önemli sırada yer alıyor.

Golden City Awards 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Golden City Awards 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Golden City Awards 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim