• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Gölcük Europark Onay Bekliyor

Gölcük Europark Onay Bekliyor
Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak Europark projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak Europark projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti

Şuana kadar yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaztürk, "Orada Büyük Kır Gazinosu adı altında bir tesis vardı. Bu tesisi aldık ve yeniledik. Tesisin sadece peyzaj düzenlemesi kaldı. VİP toplantı salonu yaptık. İç mekanda VİP misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir yer yaptık. Bu tesisi hizmete hazır hale getirdik. Gölcük'e alternatif yol çalışmamızı bitirdik. Dere Mahallesi'nden Gölcük'e 6 kilometre mesafede ulaşabilecek. Diğer yol 12 kilometre, bu yolun altyapısı bitti. Önümüzdeki yıl için bu yolu programa aldık. Anadolu mahallesinden Isparta halkı için Gölcük'e kadar yürüyüş yolu da yapacağız. Bunu uygulamaya başladık" dedi.

PROJE ONAY SÜRECİNDE

Öte yandan Europark olarak bilinen Gölcük Projesi'nin firma tarafından Avan Projesinin bitirilerek Genel Müdürlüğe sunulduğunu kaydeden Yılmaztürk, "Genel Müdürlükten şuanda proje onayı bekliyoruz. Proje içerisinde gençler için bir Macera Parkı var. Bisiklet parkurları var. Her türlü konsept detaylandırıldı ve çalışmaları yapıldı. At sporunun yapılabileceği bir alanımız var. Göl ile halkı buluşturmak için gölün üstünde iskeleler olacak. 6 tenis kortu 2 nizami futbol sahası ve 2 antrenman sahamız olacak. Dünyada popüler olan dağ kızağı projemiz var. Bunu ilk kez Gölcük'te uygulayacağız" bilgisini verdi.

"İLGİ DUYAN 2 BÜYÜK TURİZM YATIRIMCISI VAR"

Diğer taraftan projenin onaylanmasının ardından yatırımın nasıl yapılacağı hakkında bilgi veren Yılmaztürk, önlerinde bu konuda 2 yol olduğunu söyledi. Yılmaztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ya projeyi detaylandırıp, geri kalan yatırımını da devlet kanalıyla yapacağız. Gölcük Tabiat Parkı Projesi olarak Kalkınma Bakanlığı'na başvuracağız. Ya da Antalya'daki turizm camiasına bu projeden bahsettik. İlgi duyanlar oldu. Büyük bir turizm yatırımcısı beni ziyarete geldi. O da projeye ilgi duydu. Şuanda Gölcük'e ilgi duyan 2 büyük turizm yatırımcısı var. Önümüzdeki yollardan birincisi yap-işlet-devret modeli. Bu modelle 29 yıllığına ihaleye çıkartabiliriz. Burada Avan Projesi onaylandıktan sonra detay projesiyle birlikte yatırımı işletmeci yapmak kaydıyla 5+24 yıllık toplamda 29 yıllığına kiraya verebiliyoruz. Yatırımcılar ciddi olurlarsa devlet yatırımıyla uğraşmadan ihaleye çıkıp buranın üst yapısını daha kısa zamanda daha rasyonel bir şekilde yapıp hizmete açacağız"

"YATIRIMCI BULAMAZSAK DEVLET ELİYLE YAPACAĞIZ"

Girişimci çıkmazsa yatırımı kendi imkanlarıyla yapacaklarını belirten Yılmaztürk, "Anahtar teslim hali yaklaşık 5 yıl alır. Burada bir bina yapmıyoruz. A'dan Z'ye her şey yapacağız. Yapıldıkça kullanıma açılır. Spor tesisleri çok zaman almaz. Bir yılda hizmete açılacak duruma getirilir. At çiftliği zaman alabilir. Antalya Kepez'de örneği olan Masal Dünyası biraz zaman alır. Çünkü orada kendi kültürümüzü yansıtan Dede Korkut, Deli Dumrul, Nasreddin Hoca gibi karakterler olacak. Bu projenin belki en can alıcı yeri burası. Gençler için Macera Parkı da zaman alır. Ama projenin ana kısımları 3 yılda biter" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim