• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gölbaşı’da Nihat Hatipoğlu Konferans Verdi

Gölbaşı’da Nihat Hatipoğlu Konferans Verdi
Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Profesör Nihat Hatipoğlu tarafından...

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Profesör Nihat Hatipoğlu tarafından konferans verildi.

İlahiyatçı Profesör Nihat Hatipoğlu, konferansa katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu'nu dinlemeye gelenler salona sığmadı. Özel bir düğün salonunda gerçekleşen konferansa Adıyaman Vali yardımcısı Yunus Emre Altıner, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Belören Beldesi Belediye Başkanı Mahmut Turan, AK Parti ilçe Başkanı Nizami Yancar, Belediye Başkan Yardımcısı Sümeyye Selvican Şafak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Kökyer, daire amirleri, müdürler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'in selamlama konuşması ile başladı.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, "Bizim ortak paydamız Allah'ın kelamıdır. Bizim ortak paydamız Resulünün sünnetidir. Bu salonu doldurmak suretiyle dediniz ki bizim ortak paydamız Allah'ın kelamıdır. Bizim ortak paydamız Resulünün sünnetidir. Peygamberimizin hayatıdır ve sahabenin hayatıdır. Çünkü buraya getirdiğimiz Nihat Hatipoğlu hocamızı özellikle bir yönüyle iyi tanıyorsunuz. O insanlara Allah'ın kelamını sevdiren bir hocamızdır. O insanlara Allah'ın Resulünü sevdiren bir hocamızdır. Siz bugün buraya Allah'ın kelamından, Resulünün hayatından ve sahabenin hayatından dinlemek için buraya geldiniz. Hepinize hoş geldiniz diyor, tebrik ediyorum" dedi.

Bayanların ağırlıklı olarak yer aldığı programda konuşan Nihat Hatipoğlu, yaklaşık 1,5 saat Gölbaşılılara'a seslendi. Yoğun katılımdan dolayı bazı vatandaşlarımızın ayakta izlediği konferansta konuşan Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını kendine has üslubu ile anlatarak, vatandaşlarımızı duygulandırdı.

Peygamber aşkına değindiği konuşmasında, kendisine her yerde gösterilen ilginin Nihat Hoca'ya değil Peygamber aşkına olan sevginin yansıması olduğunu anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin hayatından çeşitli örnekler verdi.

Hatipoğlu, özellikle anne ve babalara seslendi ve çocuklarına Peygamber hayatını ve ahlakını anlatmaları konusunda uyardı.

Katılımcılardan bir kez daha kendi ibadet hayatlarını gözden geçirmelerini isteyen Hatipoğlu, Allah'ın huzuruna eli boş gitmemek için namaz kılmayanların bu akşam namaza başlamalarını önerdi.Hatipoğlu, konuşmalarını dua ederek tamamladı.

Konferansın ardından Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na çiçek ve kuru üzüm takdim etti.

Gölbaşı’da Nihat Hatipoğlu Konferans Verdi

Gölbaşı’da Nihat Hatipoğlu Konferans Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim