• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Gölbaşı Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Gölbaşı Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli
Gölbaşı Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için 3 tır yardım malzemesi düzenlenen tören ile Suriye sınırına gönderildi.

Gölbaşı Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için 3 tır yardım malzemesi düzenlenen tören ile Suriye sınırına gönderildi.

Gölbaşı Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için 3 tır yardım malzemesi düzenlenen tören ile Suriye sınırına gönderildi. Düzenlenen törende Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın yanı sıra Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan, Kosova, Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan'dan gelen şair ve aşıklar da yer aldı.

"KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Türk milletinin birbirini seven bir millet olduğuna vurgu yaparak, "Millet olarak bazı hassasiyetlerimiz var. Birbirimizle yardımlaşmayı seven milletiz. Geçtiğimiz yıl Türkmenlere yaptığımız yardımlardan sonra, bu defada zulme uğrayan, coğrafyamızda eksik olmayan, kan ve gözyaşına bir nebzede olsa merhem olabilmek için Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderiyoruz. Onların çekmiş olduğu eziyetleri, cefayı birazda olsa dindirmek niyetindeyiz. Onların yanında olmak için Gölbaşı Belediyesi olarak bir kampanya düzenledik. Daha önce yaşadığımız Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda bizlere yardım eden karındaşlarımızı, dindaşlarımızı unutmadığımızı ve yanında olduğumuzu her zaman göstermek istiyoruz. Batı da zulüm ve terör yaşandığında katliam oluyor da, bizde yaşananları hak davası olarak gören emperyalistlere karşı birlik ve beraberliğimizi gösterebilmek için böyle kampanyalarımız devam edecektir" dedi.

"GÜN KARDEŞLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR"

Törene katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da bu anlamlı destekten dolayı Gölbaşı Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Ey Türk Dünyası, "Ezilen Türkmenler bizim kardeşimiz" diyerek bütün Türk dünyasına bir çağrıda bulundum. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, ezilen zulme uğrayan ve göçmen durumuna düşen, öz vatanından acılar içinde ayrılan kardeşlerimize herkesin gücünün yettiği kadar destek olmak boynumuzun borcudur. Çanakkale'de, Azerbaycan'da nasıl birlik ve beraberlik içerisindeysek şuanda da aynı durumdayız. Gün bugündür. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün bu coğrafya üzerinde oynanan büyük oyunları bozma günüdür, kardeşlik günüdür" dedi.

TIRLAR SURİYE SINIRINA GÖNDERİLDİ

Konuşmaların ardından yardım yüklü tırlar Türk Kızılay'ı aracılığı ile Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki savaş mağduru Türkmenlere ulaştırılması için dualarla uğurlandı.

Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan tırlarda; 6.5 ton süt, 5 ton un, 4 ton patates, 4 ton kuru soğan, 4 ton bulgur, 2 ton pirinç, 2 ton nohut, 2 ton kuru fasulye, 1 ton sıvı yağ, 1 ton salça, 3 bin adet bebek maması, 500 paket bebek bezi ve 1 tır su yer aldı.

Gölbaşı Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Gölbaşı Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim