• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Gol orucuna giren yıldız futbolcular

Gol orucuna giren yıldız futbolcular
Avrupa kulüplerinin sezon başında büyük umutlarla ve yüksek bonservis bedelleri ödelerek kadrolarına kattığı yıldız oyuncular, çıktıkları maçlarda etkisiz futbollarıyla taraftarını üzdüler.

Bu sezon büyük beklentilerle transfer edilen Mario Balotelli ve Fernando Torres gibi yıldız golcüler, düşük performanslarıyla hayal kırıklığına neden oldular.

Liverpool'un geçen sezon gösterdiği başarıda önemli katkısı bulunan Uruguaylı forvet Luis Suarez'i göndererek yerine transfer ettiği Mario Balotelli, çıktığı 9 lig maçında da fileleri havalandıramadı. "Kırmızılar"ın sezon başında Milan'dan 20 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiği 24 yaşındaki İtalyan golcü, kötü performansı nedeniyle milli takımdaki yerini de Graziano Pelle'ye kaptırdı.

Yeşil sahaların "yaramaz çocuğu" olarak nitelenen Balotteli, son olarak takımının geçen hafta sonu Chelsea'ye sahasında 2-1 kaybettiği karşılaşmanın ardından gece kulübüne gitmesi nedeniyle ada basınınca sert bir dille eleştirilmişti.

Liverpool'un sezon başında Southampton'dan transfer ettiği Rickie Lambert da 9 karşılaşmada forma bulmasına rağmen fileleri havalandıramadı.

 Lukaku patlama yapamadı

 İngiltere'de hayal kırıklığına yol açan bir diğer futbolcu, Everton forması giyen Belçikalı milli golcü Romelu Lukaku oldu.

İngiliz temsilcisinin yoğun uğraşlar neticesinde Chelsea'den 36 milyon avro karşılığında satın aldığı 21 yaşındaki golcü, kendisinden beklenen patlamayı yapamayarak 16 maçta sadece 4 kez ağları sarsabildi.

 Falcao henüz 1 gol attı

Manchester United'ın büyük ümitlerle kiralık olarak kadrosuna kattığı Kolombiyalı golcü Radamel Falcao ise ligde çıktığı 5 maçta sadece 1 kez fileleri sarsabildi.

Ada basını, "Kırmızı Şeytanlar"ın Monaco ile yaptığı sözleşmede 56 milyon avroya bonservisin alınması maddesi bulunan Falcao'nun form grafiğini yükseltememesi halinde bu transferin gerçekleşmeyeceğini öne sürüyor.

Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal de son yaptığı açıklamada, sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen milli oyuncunun, takımda yaptığı taktik değişiklik nedeniyle sezon boyunca yedek kalabileceğini vurgulamıştı.

Kariyerindeki en büyük çıkışı yakaladığı Porto ve Atletico Madrid formalarıyla 177 karşılaşmada 142 gole imza atan Falcao, 60 milyon avro karşılığında 2013'te Monaco'ya transfer olmuş, geçirdiği ciddi sakatlığın ardından gözden düşerek Manchester United'a 7,6 milyon avro karşılığında bir sezonluğuna kiralanmıştı.

 Torres kadroya giremiyor

 Büyük beklentilerle sezon başında Milan'a geçen Fernando Torres de beklenilen form ortalamasının çok uzağında kaldı. 

Serie A'da çıktığı 9 karşılaşmadaki tek golünü takımının 23 Eylül'de oynadığı Empoli maçında atabilen İspanyol golcü, formsuzluğu nedeniyle son haftalarda İspanya Milli Takımı'ndaki formasını da kaybetti. Chelsea'nin 58,5 milyon avroya 2011 yılında Liverpool'dan transfer ettiği Torres, İngiliz temsilcisinde de 172 karşılaşmada sadece 45 kez fileleri havalandırmış ve sezon başında Milan'a kiralanmıştı.

 Almeida siftah yapamadı

Beşiktaş ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Casena kulübüyle sezon başında anlaşan Hugo Almeida, İtalya'da henüz golle tanışamadı. 

Formsuz olduğu gerekçesiyle ligde sadece 4 karşılaşmada forma şansı bulabilen 30 yaşındaki Portekizli golcü, milli takımdaki yerini kaybeden diğer bir oyuncu oldu.

 

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim