• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Göktürk 2B’lilere ilave imar müjdesi

Göktürk 2B’lilere ilave imar müjdesi
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk 2B imar planı ile ilgili, küçük parsel sahiplerini korumak adına ilave imar verdiklerini söyledi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk 2B imar planı ile ilgili, küçük parsel sahiplerini korumak adına ilave imar verdiklerini söyledi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı programda, Göktürk 2B imar planı ile ilgili soru gündeme geldi.

Göktürk'te 800 vatandaşa tapularını verdiklerini söyleyen Başkan Remzi Aydın, "Göktürk 2B planlarımızda birkaç yıldan beri bekleyen planlardı. Geçen günlerde tapularımızı dağıttık. Yaklaşık 800 vatandaşın yaklaşık bin dönüme yakın arazi, dört bölgeye ayırdık ve bu dört bölgede yaklaşık 800 tapumuzu vatandaşımıza dağıttık" dedi.

"Herhangi bir sıkıntımız yok"

Başkan Aydın, "18 uygulamasını bitirdik. Planları bitirdik, artık herhangi sıkıntımız yok. İsteyen her vatandaşımıza bugün ya da yarın müracaat ettiğinde inşaat ruhsatını veriyoruz. Çok net. Herhangi bir sıkıntımız yok. Tabi burada Göktürk 2B planlarımız, gerçekten modern şehircilik olması anlamında geniş caddeleri, yeterli okulları, camileri, parkları, spor alanları, otoparklı binalarıyla gerçekten Göktürk'ümüzün aslında bütün İstanbul'umuzun özlediği daha modern yaşama, daha şehir şartlarını oluşturan bir mimari ve imar planı uygulamasıyla inşallah başlayacak" dedi.

"Küçük parsel sahiplerini korumak adına ilave imar veriyoruz"

Başkan Remzi Aydın, küçük parselleri korumak adına ilave imar vereceklerini müjdeleyerek, "1.1 emsalle 5 kat imar planlarımızı çıkardık. Mesela orada küçük parsel sahiplerini koruduk. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bazen zaman zaman vatandaşlarımız bana da geliyor. Vatandaşımızın diyelim 400 metre kadastrodan gelen bir arsası var. Ya da 500'ün altında herhangi bir arsası var eğer 500 metreden küçük arsalar bir araya gelerek birleşirlerse biz bunlara ilave imar veriyoruz. Göktürk 2B'ler için söylüyorum eğer 500 metreden küçük parseller bir araya gelip bin metre ya da 2 bin metreye kadar bir alan oluştururlarsa yani dört tane 500 metre bir araya geldi 2 bin metre yaptı bunlara yüzde 5 ilave imar artışı veriyoruz. 2 bin metre ile 5 bin metre olursa yüzde 10 veriyoruz. 5 bin metreden fazla bir araya gelirlerse yüzde 15 ilave imar artışı veriyoruz. Buradaki amaç küçük parsellerimizi korumak. Küçük parsel sahiplerimizi dop kesintisinden sonra onların mağdur olmalarını engellemek.

Dolayısıyla birleşime teşvik etmek. Arada yapı yapılmayacak şekilde kalmasını engellemek. Sağ yapıldı sol yapıldı başkanım ben kaldım dedirtmemek. Bu parseller birleştiği takdirde bunlara imar artışı veriyoruz" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın arsası konut alanı dışında kalmadı"

Hiçbir vatandaşın arsasının konut alanı dışında kalmadığının altını çizen Başkan Remzi Aydın, "Hiçbir vatandaşımızın arsası konut alanı dışında kalmamıştır. Tüm vatandaşlarımızın arsasını konut arsası olarak ürettik. Hiçbir vatandaşımızın arsası okul alanında değildir. Hiçbir vatandaşımızın arsası yolda kalmamıştır. Hiçbir vatandaşımızın arsası park alanında, spor alanında kalmamıştır, kalmayacaktır. Başkanım benim arsam buradaydı ama elli metre otuz metre kırk metre sağdan soldan vermişsiniz o olabilir. Çünkü okul alanları oluşturduk. Yaklaşık beş tane okul alanımız var. Spor alanları oluşturduk. Yollar oluşturuldu. Camiler yapıyoruz. Pazar yerleri yapıyoruz. Tabi ki bunların yapılması arsadan kesilen yerlerle olacak" şeklinde konuştu.

"Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak"

"Herkesten aynı oranda kesildiği için bunlarda mahallelerin arasına serpiştirildi" diyen Remzi Aydın, "Plan geçmeden önce yerimiz neredeyse bazı yerlerin kayması mümkündür. Ama onları da biz çok az miktarda kaydırmaya çalıştık. Yine olabildiği kadar kendi yerinde bırakmaya çalıştık. Herkesin konut arsası konut arsasıdır. Bazen şöyle diyorlar başkanım benim arsam yeşil alanda kalmış mağdur oldum. Asla böyle hiç kimsenin arsası yeşil alanda kalmaz. Çok net ifade ediyorum. Vatandaşlarımızın bunları bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımız arsalarında tasarruf edebilirler müteahhitlerle anlaşabilirler. Kendileri yapabilirler. Bir araya gelip yapabilirler. Herhangi bir yasa engelimiz yok. Projelerini getirsinler plan kapsamında yarın hemen inşaat ruhsatlarını verebiliriz. Göktürk 2B alanlarındaki vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Remzi Aydın, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Orman Sokağımızda dar bir şerit bir alan var. Oradaki vatandaşlarımızın parselleri dar. Orada bina yapılamıyor. Biz onların da mağdur olmasını engelleyecek şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile anlaşarak çok özel bir plan notu koydurduk plana. Bu vatandaşlarımız orada bina yapamıyorlar ama buradaki hakları neyse istedikleri başka yere transfer etme hakları var. Orada herhangi bir müteahhitle, parsel sahibiyle anlaşarak yapabilecekleri imar hakkını taşıyabilecekler ve taşıdıkları yerde bu hakkı kullanabilecekler. Bu da vatandaşlarımızın mağduriyetine engel olacak imar transferi hattı getirecek çok güzel bir uygulama. Vatandaşlarımız detaylı bilgi almak isterlerse plan ve proje müdürlüğüne müracaat etsinler. Arkadaşlarımız onlara gereken detaylı bilgiyi verecekler. Şuanda gelen bilgiler vatandaşlarımızın memnun olduğu. Çok güzel bir iş yaptık."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim