• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Göksel: “Son Terörist Yok Olana Kadar Mücadele Devam Edecek”

Göksel: “Son Terörist Yok Olana Kadar Mücadele Devam Edecek”
AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Pakistan'da yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, teröre karşı birlik ve beraberlik halinde olunması gerektiğinin...

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Pakistan'da yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, teröre karşı birlik ve beraberlik halinde olunması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, "Terör komşularımızdaki yapılanmasıyla birlikte çekirdek değiştirdi. Irak terörünü 1991 yılından beri biliyoruz. Türkiye terörünü 35 yıldır biliyoruz. Suriye terörünü devlet terörü olarak ve DAEŞ, YPG terörü olarak 5 yıldır biliyoruz. Buradaki yuvalanmalar, yapılanmalar İsrail'in devlet terörizmi ile başlayan yapılanmalar coğrafyamızı yıllardır yıpratıyor. Dünyadaki unsurlar terör örgütleri üzerinden taşeron kullanarak Orta Doğu'daki ülkeleri rahatsız ediyorlar. Bizim buradaki ana görüşümüz budur. Fakat son zamanlarda bu terör Avrupa'ya da sıçradı. Şimdi Pakistan'a da sıçradı. Pakistan'daki Lunaparkta oynayan çocukları hedef almak terörün nereye geldiğini ve ne dereceye ulaştığının da bir göstergesidir. Aynı şekilde Türkiye'de Ankara ve İstanbul'daki terör olayları da terörün sivil halka ulaştığını gösteriyor. Brüksel'deki durumda aynı şeyi gösteriyor. Bunlar aslında küresel terördür. Hiçbir zaman bunun dünyanın herhangi bir yerinde terör olarak nitelendirmemek gerekiyor. Küresel teröre doğru gidiyoruz" dedi.

Teröre karşı herkesin birlik ve beraberlik içersinde hareket etmesi gerektiğini belirten Başkan Göksel, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın defalarca söylediği gibi "senin teröristin, benim teröristim olmaz. Terör hepimize bir gün gelir ucu dokunur" dediği gibi o hale geldik. PKK'ya haklarını arayan insanlar görüntüsü ile Brüksel bunları kabul ediyor ve çadır kurduruyor. Ertesi gün onlarda da terör oluyor. Bunları genel olarak Birleşmiş Milletlerin hep beraber teröre karşı mücadele etmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız defalarca teröre ortak tavır alalım diye söylediler. Ama bizim terör olaylarına kayıtsız kaldıkları gibi şimdi halen ne yapacaklarını bilmez gibiler. Aslında Türkiye onlara doğruyu gösterdi. Teröre karşı birlik ve beraberlik halinde olsak bu kadar genişleyemeyecekler ve yayılamayacaklar. İnşallah bizim sözümüze er ya da geç gelecekler" diye konuştu.

SON TERÖRİST YOK OLANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Türkiye'deki terör olaylarına da değinen Başkan Göksel, "Türkiye'deki PKK ile olan mücadelemiz de devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı da dediği gibi son terörist yok olana kadar bu unsurlarla mücadelemiz devam edecek. Bu olayları sonuna kadar sürdüreceğiz ve bitireceğiz. Türkiye'nin terörle mücadelesi 35 yıldır devam ediyor. Ama mücadelemizin sınırı yok. Terörü bitirene kadar devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

BAYANLAR MEMLEKETLERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR

Türkiye'nin gündeminde olan Milli Savunma Bakanlığı'nın zorunlu askerlik düzenlemeleri kapsamında kadınlara gönüllülük esasına dayalı askerlik hakkında görüşlerini bildiren Başkan Göksel, "Bayanlarımızın askere katılma konusunda bir anket yapılmış. Bu ankette de yüksek oranlar çıkmış. Bu aslında bayanların askere gitmesi veya askere gitmek istemesi gibi algılanmasından ziyade Türk kadınlarının memleketlerine sahip çıktığı olarak algılanması gerekiyor. Bayanlar, "asker ihtiyacı varsa, Türkiye'nin bize de ihtiyacı varsa bizde asker olmak istiyoruz" diyorlar. "Vatan savunmasında bizde söz sahibi olmak istiyoruz" diyorlar. Bu vatanperverliği gösteren bir göstergedir. Zaten şuanda Türk ordusunda bayan subaylar var. Normal er gibi alınmadan bahsediliyorsa Türkiye zaten profesyonel orduluğa geçme adımlarını atıyor. Profesyonel orduluğa geçince de ordunun herhangi bir unsurunda bayan ihtiyaç varsa onu değerlendirirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim