• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Gökhan: “Otc Pazarı Büyüyor”

Gökhan: “Otc Pazarı Büyüyor”
Hekim Farma Eczane Kanalı Satış Müdürü Vedat Gökhan, Türkiye'de son 10 yılda artan ekonomik refah ile birlikte OTC ürün pazarının büyüdüğünü söyledi.

Hekim Farma Eczane Kanalı Satış Müdürü Vedat Gökhan, Türkiye'de son 10 yılda artan ekonomik refah ile birlikte OTC ürün pazarının büyüdüğünü söyledi.

Hekim Farma Eczane Kanalı Satış Müdürü Vedat Gökhan yaptığı açıklamada Türkiye'de son 10 yılda artan ekonomik refah ile birlikte OTC (Reçetesiz alınabilecek ilaçlar) ürün pazarının büyüdüğünü belirterek "Pazarda en çok ilgi gören ürünler eklem sağlığı ürünleri, bunu enerji ve yorgunluğa karşı ürünlerin takip ediyor. Türkiye'de gençler ve erkeklerin ağırlıklı olarak enerji, kadınların ise kilo ve güzellikle ilgili OTC ürünlerini tercih ediyor" dedi.

Sağlıklı yaşama olan ilginin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arttığını dile getiren Gökhan, "Ülkemizde genelde yabancı firmaların hakim olduğu bu alanda az da olsa göğsümüzü kabartan Türk firmaları da var. Hekim Farma bunlardan biri. Sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmezi olan gıda takviyeleri, vitamin ve mineral alanının en köklü Türk markası olan Avicenna'yı bünyesinde barındırıyor. Avicenna daima kaliteli ürün hedefiyle sağlıklı bir yaşamın doğal yolunu aralıyor. Avicenna ürünleri, stresli ve yorucu yaşam koşulları içinde kişisel ihtiyaçları dikkate alarak farklı ihtiyaçlara uygun farklı ürünler üretiyor. Avicenna ürettiği ürünlerdeki yüksek kalite standartlarıyla Türkiye'nin en prestijli doğal ürünler markası olmayı hedefliyoruz. Ar-Ge laboratuvarlarımızda doğal ürün alanında uzmanlaşmış kadrolarıyla çalıştıkları 34 çeşit ürünler bulunuyor" şeklinde konuştu.

Gökhan, özellikle bitkisel ürün alırken tüketicilerin dikkatli olmalarını çünkü bir bitkinin yüzlerce çeşidi olabildiğini ve bunlardan sadece birkaç çeşidinin sadece sağlık açısından faydalı olduğunu söyleyerek "Örneğin adaçayının yaklaşık 900 türü olduğunu bunlardan Salvia officinalis türünün sağlık açısından kullanıldığını, Salvia sclarea türünün genelde parfümlerde kullanıldığını ve yine aynı bitkinin başka türü olan Salvia divinorium'um ise uyuşturucu listesinde yer aldı. Yani özetle bitkisel ürünler uzmanlık ister. Bu uzmanlığa sahip olan markaları tercih etmeliler" dedi.

Yaza doğru yaklaşırken özellikle daha da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekleyen Vedat Gökhan, formda kalmak adına her ürünü almamaları gerektiğini belirtti. 1 ayda 10 kilo veriyorsunuz gibi sözlere inanmamaları gerektiğini belirterek "Özellikle internet üzerinden, izinsiz olarak ürün satan siteler yerine gerçek sağlık danışmanı olan eczacılardan ürün almamalılar. Böylece kaliteli ürün almış ve sağlıklarını tehlikeye atmamış olursunuz" ifadelerini kulllandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim