• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Gökgöz: "İyi Baklava Soğukta Şekerlenir"

Gökgöz: "İyi Baklava Soğukta Şekerlenir"
Kısa sürede markalaşma yolunda hızla ilerleyen Antepsan Baklava, amaçlarının baklavayı önce Türkiye'ye sonra da dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti.

Kısa sürede markalaşma yolunda hızla ilerleyen Antepsan Baklava, amaçlarının baklavayı önce Türkiye'ye sonra da dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti.

Baklavayı, doğal şeker pancarından yapılan şeker, doğal keçi sütü, köy yumurtası, Harran Ovası'nın sert buğday unu, Barak Ovası'nın orijinal Antep fıstığını, orijinal bakır tepsilerle buluşturarak, eski taş fırınlarda odun ateşinde imal ettiklerini söyleyen Antepsan Baklava Ortağı Gökhan Gökgöz, verdikleri hizmetle farklarını ortaya koyduklarını söyledi.

"KUŞAKTAN KUŞAĞA BU LEZZETİ AKTARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Kuşaktan kuşağa bu eşsiz lezzeti aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Gökgöz, yeni ustalar da yetiştireceklerini belirterek, "Büyümedeki hedefimiz, kaliteli ve sağlıklı baklavayı öncelikle tüm Türkiye, sonrasında ise dünyaya tanıtmaktır. Bildiğiniz üzere baklava ülkemizde Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenmiştir. Aynı zamanda Avrupa Birliği'nde de Gaziantep baklavası olarak tescillidir. Geçtiğimiz günlerde ise Gaziantep, gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmiştir. Gaziantep mutfağının hem Türkiye hem dünyada bu kadar ilgi görmesi ve takip edilmesi de firmamız üzerinde ayrı bir sorumluluk getiriyor. Bizler de firma olarak hem firmamızın adına hem de ilimizin sembollerinden olan baklavanın tanıtımı adına bu sorumluluğun bilincinde baklavayı en doğal haliyle yapmaya ve yeni ustalar yetiştirerek kuşaktan kuşağa bu lezzetin sürdürülmesine katkı sağlamak için çalışmaktayız" dedi.

"EMEĞİN KAMPANYASI OLMAMALI"

Gıda üzerinden yapılan kampanyalar hakkında da bilgiler veren Gökgöz, "Emeğin kampanyası olmamalı. Biz diğer firmaları rakip olarak görmüyoruz. Tüm firmalar baklava kültürüne hizmet eden bizim gibi aracılar. Temel olarak baklavanın yapılışı tüm firmalarda aynı. Kalite farkı bazı detaylarla ortaya çıkıyor. Kullanılan fıstıktan sade yağa, şerbetin sıcaklığından odun fırınında kullanılan odunların cinsine kadar çok ince ayrıntılar bulunuyor. Bazı ticari kaygılar nedeniyle bu ayrıntılara önem verilmediği de olabiliyor. Bizim öncelikli kaygımız müşteri memnuniyeti olduğundan ticari kaygılarımız en son sıralarda geliyor. Tüm girdilerimiz tek tek en hassas şekilde kontrolden geçiyor. Amacımız baklavayı yapılabilecek en doğal ve sağlıklı haliyle müşterilere ulaştırmak. Biz firma olarak kendi sektörümüzde belirli bir kampanya kültürü oluşmasına sıcak bakmıyoruz. Çünkü emek yoğun ve karlılık düşük bir sektör. Emeğin kampanyası olmamalı" şeklinde konuştu.

"HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR"

Baklava alırken dikkat edilmesi gereken konularda da vatandaşları uyaran Gökgöz, "Baklava alırken mutlaka glikozsuz ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz. Firmamızda kesinlikle bu tip yapay tatlandırıcı gibi ürünler kullanılmaz. Müşterilerimiz baklavalarımızı dilediği laboratuvarda inceletebilir. Tamamen doğal girdilerle yapılmaktadır. Doğal glikozsuz baklava soğuk havalarda şekerlenir, fakat halk arasında şekerlenen ürünün bayat olduğu düşünülebilir. Glikozun başlıca etkisi şekerlenmeyi önlemektir. Evlerinizde de aldığınız baklava birkaç gün geçtiği halde şekerlenmiyorsa glikozlu olduğu düşünülebilir. Biz firma olarak güvenle yiyebileceğiniz ürünler üretiyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Önce sağlık" diye konuştu.

Gökgöz: "İyi Baklava Soğukta Şekerlenir"

Gökgöz: "İyi Baklava Soğukta Şekerlenir"

Gökgöz: "İyi Baklava Soğukta Şekerlenir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim