• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Gökçek'in 'sağ koluna' AKP 'den tırpan!

23 yıllık belediyeci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Belediye Meclisi Başkanvekili Seyfi Saltoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği için yeniden aday gösterilmedi. Saltoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in

Saltoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'sağ kolu'olarak biliniyor.

Terzi Seyfi'den Angora Seyfi'ye

Belediye meclislerinin 'ballı koltuklarına' tipik örnek, çeyrek asırlık belediyeci Seyfi Saltoğlu. Mesleği terzilik olan Saltoğlu, bu kez aday değil. Ama epey sınıf atlamış: Artık Angora Evleri'nde villası, dükkanları var

Akşam gazetesinden Barkın Şık'ın haberine göre,23 yıllık belediyeci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Belediye Meclisi Başkanvekili Seyfi Saltoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği için yeniden aday gösterilmedi.

Adı bulvarlara verilen ve asıl mesleği terzilik olduğu için 'Terzi Seyfi' lakabıyla tanınan Saltoğlu, Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde meclis üyesi seçilmiş, sırasıyla ANAP, Refah, Fazilet ve AKP'de üyeliği sürmüştü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'sağkolu' olarak bilinen Saltoğlu'nun, listeden çıkartılarak aday gösterilmemesinde, AKP Genel Merkezi'nin etkili olduğu belirtiliyor. Saltoğlu aday gösterilmeme gerekçesini, 'üç dönemden fazla süredir meclis üyeliği yaptığım için liste dışı bırakıldım' diye açıklamıştı.

DANIŞTAY İPTAL ETTİ YENİ KARAR ALDIRDI

Çeyrek asra yaklaşan belediye meclis üyeliği döneminde adı ilginç olaylara karışan Seyfi Saltoğlu, bu süreçte ekonomik açıdan sınıf atladı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden halen toplantı başına 115 TL huzur hakkı alan ve Keçiören Meclis üyeliğinden aldığı huzur hakkı ile birlikte, aylık ortalama 2 bin 500 TL kazanan Saltoğlu, kendi açıkladığı mal varlığına göre gayrimenkul zengini.

Belediye Meclis üyeliğinin ilk yıllarında Ulus'taki küçük bir dükkanda terzilik yapan ve Keçiören'de mütevazı bir evde oturan Saltoğlu, Ankara'nın prestij konutlarından Angora Evleri'nde villa satın aldı.

CHP lideri Baykal'ın ve Gökçek'in komşusu Saltoğlu'nun adı, Belediye Meclisi kararıyla Angora Evleri'nin bulunduğu bölgedeki bir bulvara verildi. Danıştay, bu kararı iptal etti. Belediye Meclisi, ikinci bir karar alarak Angora Evleri'nin olduğu caddeye 'Saltoğlu Angora Caddesi' adını verdi.

İŞÇİLERİ OĞLUNA GÖNDERDİ

Seyfi Saltoğlu adı, oğlu Gökhan Saltoğlu'nun Keçiören'deki dairesini, kombi borusunun patlaması sonucu su basmasıyla da medyaya yansıdı. Saltoğlu oğlunun evine belediye işçileri ve bir kepçe göndererek haber oldu.

Saltoğlu'nun belediye meclis üyeliği döneminde dışardan sınava girerek aldığı lise diplomasının da sahte olduğu ileri sürüldü. Saltoğlu, billboard'lardaki doğum günü kutlamasıyla da gündeme gelmişti. Saltoğlu'nun çocukları İlknur, Hakan ve Gökhan, babalarının doğum günü için iki billboarda afiş hazırlatmıştı.

'BALLI TAKAS' KURBANI MI

BEŞ dönemdir Ankara Büyükşehir ve Keçiören belediye meclis üyeliği yapan Saltoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan takas anlaşmasını, karar için Belediye Meclisi'ne getiren isimdi. Saltoğlu'nun tutanaklarda yer alan sözlü önerisi ile Kılıç'ın damadı Mustafa Çubuk için hem 2007'de hem de 2008'de Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden ayrı ayrı iki 'takas' kararı çıkartıldı.

Kamuoyuna 'ballı takas' diye yansıyan olayda, damat Çubuk ve ortağına ait binanın değerinin 2 milyon, belediyenin takas ettiği arsanın değerinin 6.5 milyon TL olduğu iddia edilmişti. Encümenden dönen ikinci takas kararı, yüzde 30'luk belediye payının devri içindi.

KENDİSİNİN AÇIKLADIĞI MALVARLIĞI

1- Angora Evleri'nde 1 milyon TL'lik lüks villa
2- Çankaya'da 140 metrekarelik lüks daire (Değeri belirtilmemiş)
3- Gama İş Merkezi'nde bir dükkan
4- Keçiören Sanatoryum'da 90 m2'lik daire
5- Keçiören Etlik'te 300 m2'lik değeri 350 bin TL olarak belirtilen daire
6- Mercedes marka otomobil

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim