• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gökçek, Osmanlı Halk Pazarı’nın İnşaatını İnceledi

Gökçek, Osmanlı Halk Pazarı’nın İnşaatını İnceledi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Osmanlı Halk Pazarı'nın inşası konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Osmanlı Halk Pazarı'nın inşası konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan talimat aldıklarını belirterek, "Biz de Başbakanımızın talimatını özellikle zamanında yerine getirmenin mutluluğundayız. AK Partimizin bir özelliği var bir söz veriliyorsa zamanında tutulur. Burada da bir söz verildi ve zamanında tutuldu" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 20 Aralık 2015'te çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen ve yeniden yapımına başlanan Osmanlı Halk Pazarı'nın inşaatında inceleme yaptı. 253 iş yerinin kullanılamaz hale geldiği yangın sonrası yeniden inşasına başlanılan pazarın yapımı tamamlandı. Pazar esnafı tarafından heyecan ile karşılanan Gökçek, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı ve pazar yerinin sağlamlığını kontrol etti.

Gökçek, pazar alanında kendisini bekleyen çocuklara hediyeler vermeyi de ihmal etmedi. Çocuklara top ve oyuncaklar hediye eden Gökçek, çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Hediyeler için Gökçek'e teşekkür eden miniklerin sevinçleri yüzlerinden okundu.

"15 GÜN, 1 AY İÇERİSİNDE OSMANLI HALK PAZARI'NIN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ"

Gökçek, Osmanlı Halk Pazarı'nda gerçekleşen yangın sonrası vatandaşlara pazarın inşasını 3 ay içerisinde bitirip teslim etme sözü verdiklerini hatırlattı. Pazar esnafının inşaatın bu kadar kısa sürede biteceğine inanmadığını belirten Gökçek, "Bunun bir ihale süreci vardı ister istemez ve ihale sürecini 1 ay süre bekledik. O arada da boş durmadık, hafriyatını direk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık ve bitirdik. İhale yapılır yapılmaz müteahhit arkadaşımız çok iyi çalışmış ve bu hale getirmiş. İnşallah 15 gün, 1 ay içerisinde açılışını yapacağız" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak pazar esnafına karşı görevlerini yerine getirdikleri için büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Gökçek, "Burada soğutma, ısıtma, güvenlik sistemi var, bütün mağazalar kepenkli o yönden de ayrıca güvenliği var. Allah korusun bir daha yangın çıkacak olsa bütün dükkanlarda ve ortada springler var, yani güvenlik açısından da en üst düzeyde. Ben vatandaşıma hayırlı uğurlu olsun diyorum. Keçiören benim ilk göz ağrımdır, ilk belediye başkanlığı yaptığım yerdir. Onun için Keçiörenlilere borcumuz da çoktur, bu borcumuzu ödemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah bir daha böyle bir felaket vermesin" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ BİR SÖZ VERİYORSA ZAMANINDA TUTULUR"

Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pazar yerinin inşası konusunda talimat verdiğini ve gereğinin yapılmasını istediğini hatırlatarak, "Biz de Başbakanımızın talimatını özellikle zamanında yerine getirmenin mutluluğundayız. AK Partimizin bir özelliği var bir söz veriliyorsa zamanında tutulur. Burada da bir söz verildi ve zamanında tutuldu. Bunun da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"O GÜN AĞLIYORDUK BUGÜN SEVİNİYORUZ"

Osmanlı Halk Pazarı Esnafları Kooperatifi Başkanı Hamit Özsoy, kooperatif olarak Gökçek'e teşekkür ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Allah razı olsun, biz bu kadar kısa bir sürede buranın yapılıp biteceğini hiç tahmin etmemiştik. Olağanüstü bir gayret gösterildi, minnet borçluyuz. Emeği geçen bütün çalışanlara çok teşekkür ederiz. Allah bir daha böyle bir kaza bize yaşatmasın. Buranın değeri 200 bin TL'ydi, inşasından sonra şimdi tahmin ediyorum 400-500 bin TL oldu. Çok teşekkür ediyorum Melih Başkanıma. Yoksa bu kadar insan perişan olmuştuk. O gün ağlıyorduk bugün seviniyoruz Allah razı olsun."

Gökçek, Osmanlı Halk Pazarı’nın İnşaatını İnceledi

Gökçek, Osmanlı Halk Pazarı’nın İnşaatını İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim