• BIST 9548.09
  • Altın 2499.516
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5737
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Goji Berry Bitkisi Hem Zayıflatıyor Hem De Gözleri Koruyor

Goji Berry Bitkisi Hem Zayıflatıyor Hem De Gözleri Koruyor
Tekirdağ Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt.

Tekirdağ Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Tuğçe Ünlüdağ, "Kurt Üzümü" olarak bilinen Goji meyvesinin güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olduğunu belirterek, göz retinasını koruyucu zeaxanthin içerdiğini, son zamanlarda zayıflama diyetlerinde de sıklıkla tercih edildiğini söyledi.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Tuğçe Ünlüdağ, ülkemizde kurt üzümü olarak bilinen goji berry bitkisinin Himalaya dağlarında yetiştiğini ifade etti. Dyt. Uludağ, "Asya kaynaklı çoğunlukla Tibet ve Moğolistan'da dünyanın en yüksek dağları olan Himalayalar da yetişen goji berry (kurt üzümü) parlak kırmızı renkli küçük bir meyvedir. Tadı ekşimsidir, kiraza yakın bir tadı vardır. Bu küçük meyve Çin'de ilaç yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Son zamanlarda zayıflama diyetlerinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Meyvesi taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir, yapraklarından ise çayı yapılır" dedi.

"GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN İÇERİĞİNE SAHİP GOJİ MEYVESİ GÖZ RETİNASINI KORUYOR"

Dyt. Tuğçe Ünlüdağ, "GI değeri 29 olan goji berry rahatlıkla tüketilebilir, içeriğinde krom, kalsiyum ve magnezyum mineralleri bulunur. Goji meyvesi güçlü bir antioksidan içeriğine sahiptir. Göz retinasını koruyucu zeaxanthin içerir. Anti fungal (mantar karşıtı) anti bakteriyel özelliktedir. İçerdiği beta-sitosterol sayesinde kolesterolü düşürür" ifadelerini kullandı.

"ÇOK YÜKSEK MİKTARDA C VİTAMİNİ İÇERİR"

Renin-anjiyotensin sistemi üzerine olumlu etkileri sayesinde hipertansiyon tedavisinde etkili olduğunu vurgulayan Tekirdağ Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Tuğçe Ünlüdağ, "Ateroskleroz, diyabet gibi yaşla daha sık görülen hastalıklar üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Taze goji berry meyvesine ülkemizde ulaşmak biraz zordur. Kurutulmuşunu, çayını veya meyve suyunu dışarda bulabilirsiniz. Fakat Goji berry suyu ve çayı lif ve protein açısından yoksundur. Yaş ve kuru olanını yemek daha etkilidir. Bilinmelidir ki hiçbir besin tek başına zayıflatamaz. Goji meyvesi diyete eklenebilir fakat ondan bir mucize beklemek pek de doğru olmaz. Diyette önemli olan çeşitliliği ve doğru miktarı sağlayabilmektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim