• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Göğüs Küçültme Ameliyatları

Göğüs Küçültme Ameliyatları
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Büyük göğüslerinden dolayı kadınlar sadece fiziksel olarak sorunlar yaşamazlar, aynı zamanda zihinsel...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Büyük göğüslerinden dolayı kadınlar sadece fiziksel olarak sorunlar yaşamazlar, aynı zamanda zihinsel olarak da ruh dünyalarında ciddi huzursuzluklar ortaya çıkarabilir. Göğüs küçültme ameliyatı ise bu tür bir duruma maruz kalmış bir kadın için en etkili ve kesin çözüm yoludur" dedi.

Opr. Dr. Nazmi Bayçın yaptığı açıklamada, "Kadınların bir bölümünde vücutlarının mevcut yapısına dayalı olduğu için göğüs gelişimi oldukça fazla olur. Tabii göğüslerin aşırı büyümesi emzirme ya da hamilelik sonrası da oluşmuş olabilir. Çok büyük göğüslere sahip olan bu kadınlar için göğüsleri gerçekten büyük sorunlar doğurabilir. Büyüklüklerinden dolayı olması gerekenden çok daha fazla bir ağırlığa sahip oldukları için omurga üzerinde önemli bir fazladan yük meydana getirir. Tabii bu durum da ciddi boyun ve sırt ağrılarını da beraberinde getirecektir. Meydana gelen aşırı yüklenme nedeniyle sutyen askıları omuzda çukurlaşmalara bile neden olabilir. Ayrıca fiziksel olarak çok daha zor aktivite yapmaya, duruş bozukluğuna ve belki de kambur şekilde bir duruşa bile neden olabilir. Göğüsleri büyük olan kadınlarda meme altında tene dokunan noktalarda aşırı terleme oluştuğu için pişik ve mantar çok daha sık rastlanır. Kadınların sahip oldukları aşırı büyük göğüsler aynı zamanda kıyafet seçimlerini de zorlaştıracaktır. Büyük göğüslerinden dolayı kadınlar sadece fiziksel olarak sorunlar yaşamazlar, aynı zamanda zihinsel olarak da ruh dünyalarında ciddi huzursuzluklar ortaya çıkarabilir. Göğüs küçültme ameliyatı ise bu tür bir duruma maruz kalmış bir kadın için en etkili ve kesin çözüm yoludur" ifadelerini kullandı.

KİMLER GÖĞÜSLERİNİ KÜÇÜLTMELİ?

Büyük göğüslerinden dolayı sorunlar yaşayan kadınlar için uygulanabilecek tek kesin çözüm yolunun göğüs küçültme ameliyatı olduğunu bildiren Nazmi Bayçın, "Bu ameliyata kimin uygun olduğuna bakacak olursak aslında meme gelişimi tamamlanmış ve çok büyük olan göğüslerinden dolayı önemli sorunlar yaşayan ve sağlıklı olan tüm kadınları bu grubun içine alabiliriz. Eğer küçük bebeğinizi emzirme döneminde değilseniz, büyük göğüslerinizden dolayı ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyorsanız, göğüsleriniz fiziksel olarak gerçekleştirdiğiniz birçok aktiviteyi kısıtlıyor ve hatta yapamamanıza neden oluyorsa, göğüs altınızda kalan bölge sürekli olarak aşırı sürtünme, terlemeden dolayı tahriş olup burada mantar oluşuyorsa, bir destek verilmeden göğüs uçlarınız artık göğüs çizgisinin altına iniyorsa, göğüsleriniz aşağı doğru ciddi anlamda sarkmaya başladıysa, göğüs bölgenizde yer alan deri iyice genişlemişse giyecek elbise bulmakta büyük güçlükler çekmeye başladıysanız ve genel olarak ameliyat olabilecek düzeyde sağlıklıysanız göğüs küçültme ameliyatı olabilecek uygun adaylar arasında yer alıyorsunuz demektir" diye konuştu.

"ÖLÇÜ BELİRLERKEN DOKTORUNUZU DİNLEYİN"

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın göğüs küçültme ameliyatları sırasında göğüslerin büyüklüğünün hangi ölçülere indirilmesi gerektiği ile ilgili ise şunları söyledi: "Biz yaptığımız ameliyatlar sırasında kişinin göğüslerinde simetrik ve doğal bir görünümü ve en önemlisi de göğüslerini beden ölçülerine en uygun olan büyüklüğe indirgemeyi hedefliyoruz. Bu alanda dünyada oluşmuş olan genel standartlar B cup ve B-C cup olarak ortaya çıkmaktadır. Burada yer alan "cup" terimi göğüs büyüklüğünü ifade eder. Sutyen ölçüleri ile karıştırılmamalıdır. Bizimle irtibata geçen kişilerin büyük bölümü göğüs büyüklüklerini anlatırken sutyen ölçülerini belirtirler. Fakat bu göğüs büyüklüklerini doğru anlatmak için uygun bir tercih değildir. Çünkü sutyenlerin ölçüleri göğüs hizasındaki sırt çevresinin ölçümüdür. Bu ölçü de doğal bir şekilde insanın sırt çevresi büyüdükçe artar ve küçüldükçe de azalır. Bu nedenle de göğüs ölçüleri sutyen ölçüleri ile ifade edilmemelidir. Göğüs büyüklükleri yönünden genel olarak bakıldığında indirgenecek olan göğüs ölçüsü normal bir vücuda sahip bir kadında B Cup normalken iri bir vücuda sahip kadında C Cup çok daha iyi bir görüntü oluşturacaktır. Yukarıda saydığımız nedenleri de dikkate alarak kişilerin vücut ölçüleri dahilinde doktorlarının tavsiye ettiği göğüs büyüklüklerini tercih etmeleri çok daha sağlıklı ve estetik sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim