• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Göğsünde 3 buçuk kiloluk tümörle yaşadı

Göğsünde 3 buçuk kiloluk tümörle yaşadı
Fıtık ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Gülpaşa Kaymak adlı kadının göğsünden üç buçuk kiloluk tümör çıkarıldı. Kaymak, aynı zamanda Türkiye’de en uzun yapay kaburgaya da sahip hasta oldu.

İzmir’de yaşayan Gülpaşa Kaymak adlı kadın fıtık ağrıları nedeniyle gittiği hastanede ilginç bir tanı aldı. Doktorlar fıtık ameliyatı sırasında Kaymak’ın sağ göğsünde tümör olduğu fark etti. Gülpaşa Kaymak’ın yaşı nedeniyle ardı ardına ameliyatı kaldıramayacağı nedeniyle yapılacak yeni ameliyat, 4 ay sonraya ertelendi.

Süre geçtikten sonra Gülpaşa Kaymak, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği’ne yatan Kaymak’tan Operatör Doktor Hasan Ersöz başkanlığındaki ekip, Kaymak'ın sağ göğsünden 3 buçuk kilo tümör çıkarttı.

Ameliyatta kaburgaları da alındı

Operatör Doktor Hasan Ersöz, ameliyat sırasında tümörle birlikte kaburgalar da alındığı için Kaymak’a 25 santim uzunluğunda yapay bir kaburga taktıklarını söyledi. Tümör ameliyatını yapan Operatör Doktor Hasan Ersöz de hastanın genel cerrahi bölümüne diyaframa fıtığı nedeniyle yattığını belirterek, “Bu fıtığın akabinde sağ göğüs duvarında tümör fark edildi.

Yapılan tetkiklerde tiroit kanseri olduğu ve troit kanserinin buraya sıçradığı görüldü. Kitlenin boyutu 16 santim boyutlarındaydı. Bunun için ameliyat edilip edilemeyeceği soruldu. Bizde yapay kaburgalar getirdik. Şu ana kadar Türkiye'de kullanılmış en uzun yapay kaburga oldu.

Yapay kaburga 25 santim boyutunda ve titanyum. Bu kaburgalar yardımı ile tümörü çıkardıktan sonra yaklaşık 25 santime 20 santim rezeksiyon yaptıktan sonra yerini titanyum kaburgayla doldurduk. Bu şekilde hastayı taburcu ettik. Hasta ameliyattan tümörden kurtularak çıktı. Şu anda sıkıntısız olarak hayatını sürdürmektedir.’’

Ağrıları sona erdi

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Kaymak, ''İlk önce fıtıktan ameliyat oldum. Tam her şey düzelecek derken sağ göğsüm de tümör olduğu ortaya çıktı. Çok fazla ağrım vardı. Yaşım nedeniyle hemen ameliyat edemediler.

Belirli bir süre geçtikten sonra ameliyat ettiler. Ufak tefek ağrılarım var daha önceki ağrılarım kalmadı. Ameliyatı yapan doktorlarımızdan Allah razı olsun beni sağlığıma kavuşturdular.''

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim