• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Göçmenler Artık Çanakkale’yi Geçemiyor

Göçmenler Artık Çanakkale’yi Geçemiyor
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, kaçak göçmenlerin artık Çanakkale'yi geçemediklerini söyledi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, kaçak göçmenlerin artık Çanakkale'yi geçemediklerini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Hamza Erkal, Ayvacık ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli arasında yaşanan kaçak göçmen meselesini değerlendirdi. Erkal, "Daha önce çok yoğun bir göç trafiği vardı. Bu göç trafiği ile insanlar denizde boğuluyorlardı. Midilli Adası'nın çok yakın olması, kıyılarımızın engebeli ve uzun olması bazı handikabımız. Ama biz yine büyük bir gayretle özellikle Çanakkale Jandarma Komutanlığı ve Bursa'dan gelen takviye ile şu an Türkiye'nin en başarılı ili arasındayız. Ve son 2-3 haftadır neredeyse sıfıra indirdik. Sıfır olma şansı yok, ama çok iyi durumda olduğumuzu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşan 18 Mart törenleri hakkında da bilgi veren Erkal, bu yıl törenlerin çok daha görkemli olacağını belirterek, ilk defa yeni faaliyetler yapacaklarını belirtti. Erkal, "Bu yıl yapacağımız törenlerle geçen yıl yapılan görkemli törenlerin ardından bu çıtayı hiçbir zaman aşağı çekmeyecek derecede mümkünse yükselterek yürütmeye çalışıyoruz. 18 Mart törenleri bizim içinde bir dönüm noktası. İçinde yaşadığımız coğrafyada süre gelen terör olayları dolayısıyla önem arz ediyor. Bu törenlerle biz Türkiye'nin her köşesine birliğimizi beraberliğimizi ilan edecek bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Çanakkale, ülkenin en ücra köşesine kadar birliğimizin, beraberliğimizin mührünün vurulduğu ve tüm milletçe paylaşıldığı bir anlam ifade ediyor. Hem cumhurbaşkanımız, hem de başbakanımız, aksi bir durum olmadığı takdirde beraber gelecek" dedi.

Erkal, bir gazetecinin, "Der Spiegel ve bir Yunan gazetesi, NATO gemilerinin kurtardığı sığınmacıların geri alınmadığını yazıyor" şeklindeki sorusunu da cevapladı. Haberin doğru olmadığını söyleyen Erkal, "Bize ne NATO gemilerinden ne de Yunan tarafından gönderilmiş tek bir mülteci dahi yok. Gönderilmeyen bir şahsın alınmama durumu da olmayacağına göre, bu doğru değil. Şu anda NATO gemilerinin de henüz başlayıp başlamadığını bilmiyorum. Başlamışsa bile bir hafta önce başlamış olabilir" dedi.

Göçmenler Artık Çanakkale’yi Geçemiyor

Göçmenler Artık Çanakkale’yi Geçemiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim