• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Göçmen faciasından kurtulanlar o anları anlattı

Göçmen faciasından kurtulanlar o anları anlattı
Aydın'ın Didim ilçesinde yaşanan göçmen faciasında hayatını kaybeden Afganistan uyruklu 7'si çocuk, 27 kişinin cenazesini almaya gelen yakınları, gözyaşlarını...

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşanan göçmen faciasında hayatını kaybeden Afganistan uyruklu 7'si çocuk, 27 kişinin cenazesini almaya gelen yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Verdikleri yaşam mücadelesini anlatan Hamid Jawady, hamile eşini Kelime-i Şahadet getirdikten sulara gömüldüğünü söyledi. Faciadan kurtulanlardan Jawed Eskandari ise ailesinden 10 kişi kaybettiğini belirterek yaşadıklarını ağlayarak anlattı.

Göçmen faciası, Didim Mavişehir mevkii açıklarında, geçen 8 Mart'ta meydana geldi. Yasadışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. Faciada 7'si çocuk 27 Afganistan uyruklu göçmen hayatını kaybetti, 15 kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Faciada can veren sığınmacıların cansız bedenleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Faciadan kurtulan ve yakınlarının cenazelerini almak isteyen Afganlar, Adli Tıp Kurumu Morgu önüne geldi. Hamile eşi ve 2 yaşındaki oğlu Muhammed Yusuf'u kaybettiğini söyleyen Waris Aslami, "Saatlerce kurtarılmayı bekledik. Oğlumu yaklaşık 6 saat omzumda tuttum. Ancak suyun soğuk olması nedeniyle daha fazla dayanamadı. Daha iyi bir hayat için Avrupa'ya gitmeyi istiyorduk, artık kimsem kalmadı, Avrupa'ya da gitmeyi düşünmüyorum. Eşim hamileydi, çocuğum ve eşimi gözlerimin önünde kaybettim." dedi.

AİLESİNDEN 10 KİŞİYİ KAYBETTİ

Faciadan kurtulanlardan Jawed Eskandari ise ailesinden 10 kişiyi kaybettiğini açıkladı. Eskandari, "Ailemden 10 kişiyi kaybettim, kimsem kalmadı geride. Taliban çok güçlendiği ve neredeyse her gün 100 kişi hayatını kaybediyor. Can güvenliğimiz olmadığı için ülkemizi terk ettik. Ama mecburen geri döneceğiz. Cenazelerimizi orada toprağa vereceğiz, başımıza ne geleceğini de bilmiyoruz. Saatlerce suda kurtarılmayı bekledik, yardım geç geldi. Eğer Birleşmiş Milletler yardım edecekse şimdi etmeli." diye konuştu.

HAMİLE EŞİNİ KURTARAMADI

Saatlerce suda kurtarılmayı beklediklerini anlatan Hamid Jawady da "Eşim 9 aylık hamileydi, tekne battıktan sonra ona sarılıp yardım gelmesini bekledim. Ama dayanamadı ve sulara gömüldü. Son sözleri "Seni seviyorum Hamid" oldu. Kelime-i Şahadet getirdi ve sulara gömüldü. Çocuğumu kucağıma alamadım." dedi.Cihan

Göçmen faciasından kurtulanlar o anları anlattı

Göçmen faciasından kurtulanlar o anları anlattı

Göçmen faciasından kurtulanlar o anları anlattı

Göçmen faciasından kurtulanlar o anları anlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim