• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Göç Ve Kadın Anlatıldı

Göç Ve Kadın Anlatıldı
Malatya İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma konulu konferans düzenlendi.

Malatya İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma konulu konferans düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma konulu konferans, Çöşnük Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Sümeyye Çiloğlan'ın icra ettiği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından İl Vaizi Feyza Uçar programın açılış konuşmasını yaptı. Konferansta konuşan İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Salime Eken, "Göç Hz. Adem ve Hz. Havva'nın cennetten dünyaya gönderilmesiyle bütün insanlığın genlerine nakşedilmiştir. Her insan doğumundan ölümüne kadar hayatında kendi göçünü yaşamaktadır. Birçok peygamber de göç etmiştir. Göç gurbeti, yokluğu, zorluğu ve darlığı beraberinde getiren bir olaydır. Göç, hicret etmek zorunda olana, kendisine göç edilene ve o insanları göç etmek zorunda bırakanlara bir imtihandır. Ensar sahip çıkabilirse kazanıyor. Muhacir isyansız teslimiyetle yaklaşabilirse kazanıyor. Zalim ise zulmüyle kaybediyor" şeklinde konuştu. Eken, zaman zaman sığınmacıların ülkelerinden göç etmelerinin eleştirildiğini, kalıp savaşmaları gerektiği şeklinde düşünenler olduğunu ve yapılan istatistiklerde, "Siz neden kaçıyorsunuz" diye sorulduğunda özellikle kaçan kadınların namus endişesi taşıdığını, birçoğunun ya kendi namusunu ya da evladının namusunu korumak için kaçtığını belirtti. Eken, "Savaş alanında sivil halkın olmaması gerekir. Sizin yalnız kalmanızı, çaresiz kalmanızı, kimsesiz kalmanızı ve ortaya kendinizi sunmanızı bekleyen kötü niyetli insanlar var. Sadece siz değil, istismarcılar çocuklarınıza göz dikmiş durumda. Suriye" de 10 bin çocuk kayıp. Böyle bir ortamda göç etmeyip de ne yapacaksınız" diye konuştu.

Programın sonunda Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Salime Eken'e Malatya simgesi olan kayısı hediye edildi.

Göç Ve Kadın Anlatıldı

Göç Ve Kadın Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim