• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Göç Dairesi kuruluyor

Göç Dairesi kuruluyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Bakanlığımız bünyesindeki Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü içerisinde bir Göç Dairesi kuruyoruz. Çalışmalarını başlattık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bakanlık bünyesindeki Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü içerisinde bir Göç Dairesi kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ramazanoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Sema Ramazanoğlu, konuşmasına Diyarbakır Sur'da şehit olan askerlere rahmet dileyerek başladı.

Eşitlik ilkesi çerçevesinde, kadına yönelik çalışmalar başta olmak üzere tüm hizmetleri, cins ve ırk ayrımı yapmadan gerçekleştirdiklerini dile getiren Ramazanoğlu, yaptıkları tek ayrımcılığın "pozitif ayrımcılık" olduğunu kaydetti.

Göç Dairesi kuruluyor

Bakan Ramazanoğlu, Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini, AK Parti hükümetleri döneminde ilk defa terör mağduru sivil vatandaşlara maaş bağlandığını ve istihdam hakkı tanındığını, bu kapsamda 2 bin 869 mağdurun kamuda istihdam edildiğini, toplam 5 bin 502 mağdura hizmet verdiklerini söyledi.

Suriyelilere yönelik 25 barınma merkezinde psiko-sosyol destek hizmeti verildiğini dile getiren Ramazanoğlu, meslek edindirme kursları kapsamında talep edenler için özellikle kadınlara yönelik Türkçe eğitim verdiklerini kaydetti.

Ramazanoğlu, "Bakanlığımız bünyesindeki Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü içerisinde bir Göç Dairesi kuruyoruz. Çalışmalarını başlattık" dedi.

"Diyarbakır'da 373 hanedeki 3 bin kişiyle tek tek görüşüldü"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör saldırısı nedeniyle oluşan mağduriyete yönelik ise Ramazanoğlu, "Bölgedeki yaşanan olaylar nedeniyle vatandaşların ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca anında giderilmektedir. Bu vakıfların, vatandaşlarımızın barınma, gıda ve diğer temel temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanması amacıyla yaklaşık 17 milyon lira kaynak ayrılmıştır" diye konuştu.

Ramazanoğlu, bölgedeki 16 kentte 19 bin 730 çocuğun sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandığını, ailelere yönelik psiko-sosyal destek hizmeti kapsamında ise Diyarbakır'da şu anda 373 hanedeki 3 bin kişiyle tek tek görüşüldüğünü söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim