• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Göbek yağlarını eritmek isteyenler dikkat!

Göbek yağlarını eritmek isteyenler dikkat!
Göbek yağları en inatçı yağlardır. Siz de göbek yaplarınızdan kurtulmak istiyorsanız işte uymanız gereken olmazsa olmaz kurallar...

Doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapma kilo verme hedefine ulaşmanıza katkıda bulunur. Ama yine de bel çevrenizdeki 'can simidi' canınızı sıkmaya devam ediyorsa bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir.

Bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınız takdirde göbeğinizden eser kalmayacak.

İşte, size göbek yağlarını eritmek için 3 kural...


Lifli beslenme

Beslenmenize ve tartıda görünen kiloya objektif bir gözle bakın. Önden çıkıntı yapan göbeğinizin sebebi yağ değil, sindirim siteminize dolan hava olabilir. Günde 25 ila 30 gram kadar lif tüketmek gerekir. Siz yeterince lifli gıda yemiyorsanız, yaşadığınız kabızlık şişkinliğe yol açabilir. Ayrıca aşırı lifli gıda tüketmek ya da brokoli, elma, fasulye gibi gaz yapan yiyeceklerden yemek, göbeğinizin çıkmasına yol açabilir. Beslenme uzmanları yaban mersini tüketmeyi öneriyor. Göbek yağlarını erittiği ispatlanmış olan bu meyveyi yoğurdunuza, salatanıza dahil edebilirsiniz.


İnterval antrenman

Çalışmalar, kardiyo çalışmasına interval (aralıklı) egzersizi dahil etmenin göbek yağlarını eritmede etkili olduğunu gösteriyor. Koşu, bisiklete binme ya da yüzme sporlarından hangisini seçiyorsanız, egzersiz esnasında 10 ila 60 saniye kadar hızlanma, tempolu ve tırmanma şeklinde interval egzersiz karışımı yapın. Yüksek yoğunluklu interval antrenman prensibi, egzersizde maksimum hıza ulaşıp onu takip eden kısa süreli dinlenmeyi içeriyor. Birçok dayanıklılık egzersizi, yürüme, koşma, merdiven çıkma 0-10 arası ölçeklendirildiği zaman 5-6 arası bir efor düzeyinde gerçekleşir. Yüksek yoğunluklu egzersizler ise 7 ve daha yüksek yoğunlukta gerçekleşir. 8-10 saniye kadar kısa ya da 5 dakika kadar da uzun olabilir. Genel olarak 3 dakika ile 30 saniye arasında devam edilir. Yüksek yoğunluktaki hız aralığı daha kısa olur, dinlenme aralıkları ise hız aralığına eşit ya da uzun olur. Örneğin; bisiklet egzersizinde 5 dakika ısınma, 3-4 kez tekrarlı hız ve dinlenme aralıkları olan ve sonrasında soğuma devresi ile biten bir program uygulayabilirsiniz.


Kuvvet egzersizi

Basit mekik egzersizi karın kaslarınızı sıkılaştırmada etkilidir ancak sadece karın kaslarını hedefler. Şınav çeşitleri, topla yapacağınız core (çekirdek) egzersizleri gibi tüm beden egzersizlerini birleştirin. Basitçe tek ayak üstünde durmak bile çekirdek (karın ve bel) bölgesini güçlendirmeyi hedefler. Gövdenizin merkez bölgesini güçlendirmek, dayanıklılığınızı artırdığı gibi postürünüzün düzgün kalmasını da sağlar.

NOKTA MAGAZİN

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim