• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

GMİS’ten Ankara Çıkarması

GMİS’ten Ankara Çıkarması
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında adeta Ankara'ya çıkarma yaparak 1 Kasım Genel Seçimlerinde...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında adeta Ankara'ya çıkarma yaparak 1 Kasım Genel Seçimlerinde Zonguldak-Bartın bölgesinden seçilen milletvekillerini ziyaret etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çoturoğlu ve Özcan Ulupınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya'yı ziyaret eden GMİS Başkanlar Kurulu, milletvekillerini seçilmelerinden dolayı kutladı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun tarihinin en düşük işçi sayısıyla çalıştığını ve üretimi artırabilmek için işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini belirterek bu konuda destek istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise GMİS Başkanlar Kurulu'nu GMİS Zonguldak Konukevi'nde ziyaret etti. Milletvekillerini ziyaret eden GMİS Başkanlar Kurulu şu isimlerden oluştu; GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS'in Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, Merkez Servisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ve MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç.

GMİS Başkanlar Kurulu'nun Milletvekillerini ziyaretlerinde Zonguldak-Bartın-Karabük bölgesinin en önemli sorunu olarak öne çıkan TTK'nın işçi açıklarının giderilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretlerde TTK'ya işçi alımı için bölge milletvekillerinin, bölge sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin ve bölge halkının güç birliği içinde bulunmasının önemine vurgu yapıldı.

"BAŞBAKANIMIZI ZONGULDAK'A DAVET ETTİK, ENERJİ BAKANIMIZI DA DAVET EDECEĞİZ"

GMİS Başkanlar Kurulu ilk ziyaretini AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupanır'a AK Parti Genel Merkezi'nde Yerel Yönetimler Başkanlığı'nda yaptı. GMİS Başkanlar Kurulu, TTK'nın işçi açıklarının giderilmesi için Ulupınar'dan destek istedi. AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar; "Başbakanımızı Zonguldak'a davet ettik. Siz de ettiniz. "Geleceğim" dedi. Sayın Başbakanımızı madene indirdikten sonra bu işleri çözmek daha kolay olur.

Enerji Bakanımızı da davet edeceğiz. 8-9-10 Ocak'ta Afyon'da İstişare Toplantımız var. AK Parti Milletvekilleri Başbakan ile her 6 ayda bir biraraya gelirler. Bütün bakanlar da orada olur. Burada Milletvekilleri Başbakan'a illerinin sorunlarını doğrudan iletir. Ben de bu istişare toplantısında TTK'yı dile getireceğim. Orada Başbakanımıza davetimizi yineleyeceğiz. Yeni Enerji Bakanımızı da Zonguldak'a davet edeceğiz.

TTK konusunun üzerine bu dönem çok gideceğiz. Bize hep TTK'nın zararları söylendi. Şöyle bir formül geliştirdim; Çaykur da zarar ediyor. Ben bunu Sayın Başbakanımıza söyledim. Çaykur'un zarar etmesine rağmen kuruma 3 bin işçi alındı. SGK da zarar ediyor, hastaneler zarar ediyor. Herşeyi kapatmak mümkün mü? Bu işin peşini bırakmayacağım. İki konumuz var: Biri TTK'a işçi alımı, diğeri rödövansçıların sorunları. O da önemli" dedi.

"HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ"

GMİS Başkanlar Kurulu, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya'yı TBMM'de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yalçınkaya; "TTK'nın sorunlarını çözme konusunda sizlerle ortaklaşa bir çalışma yapmak bizim görevimiz. O sorumluluğu hiçbir zaman üzerimizden atamayız. Bugünlere gelmemizde çok önemli rolü olan yerdir TTK ve Amasra… Orada çalışan işçi arkadaşlarımın, mühendis arkadaşlarımın desteği ve katkılarıyla buradayız.

O nedenle maden işçisine karşı bir sorumluluk içersinde, yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Sizlere he zaman destek olacağız" dedi.

"İŞÇİ ALIMI NOKTASINDAKİ TALEBİNİZ HAKLI BİR TALEP"

GMİS Başkanlar Kurulu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'u da TBMM'de ziyaret etti. Tunç, "Türkiye Taşkömürü Kurumu, bölge için önemli. Hem Zonguldak için hem Bartın için önemli. TTK'nın müesseselerinden biri Bartın'da. Dolayısıyla Bartın olarak bizi de çok yakından ilgilendiriyor. Sizlerin talepleri bölge milletvekilleri olarak bizler tarafından elbetteki ilgili yerlere ulaştırılacak. Özellikle işçi alımı noktasındaki talebiniz haklı bir talep. O noktada biz gereken takipleri yapacağız. Amasra Müessesesi'nde de işçi açığı var. Bu açığı kapatmamız lazım. Yeni işçi almamız lazım ki oradaki üretim daha da artsın. Amasra'da modernizasyon çalışmalarına pilot bölge olarak başlamıştık. Başarılı da oldu. Bunu TTK'nın diğer müesseselerine de yaygınlaştırmak lazım. Üretimi artırıp TTK'nın zarar eden bir kurum olmaktan çıkarılması gerekiyor. Bu anlamda biz TTK'yı sadece kömür üreten bir işletme olarak görmüyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu aynı zamanda, bölge için, bölgenin kalkınması için bir sosyal projedir. Sizlerin çalışmalarına destek olmaya her zaman hazırız" dedi.

"BAKANIMIZA, BAŞBAKANIMIZA VE GEREKİRSE CUMHURBAŞKANIMIZA İLETECEĞİZ"

GMİS Başkanlar Kurulu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ı TBMM'de ziyaret etti. TTK'ya işçi alımı ve rödövanslı sahalarda yaşanan sorunların çözümü için çaba harcayacaklarını belirten Özbakır, "Önce Enerji Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz" dedi.

"ZONGULDAK ÖZEL BİR VİLAYET. ÖZEL ÇALIŞMA YAPILMASINI İSTEYECEĞİZ"

GMİS Başkanlar Kurulu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nu TBMM'de ziyaret ederek TTK'ya işçi alımı konusunda desteklerini istedi. Ziyarette konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Çoturoğlu şunları söyledi; "Biz her zaman Zonguldak'ın özel bir vilayet olduğunu, Bartın'ıyla, Karabük'ü ile Büyük Zonguldak'ın geçmişte, Osmanlı'nın son döneminde ve Cumhuriyetin önemli bir kısmında kalkınmaya çok büyük katkılarda bulunmuş bir bölge olduğunu ama bugün de şefkate muhtaç olduğunu her platformda söylüyoruz. Bunu Başbakanımıza da anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz. Zonguldak'a özel bir çalışma isteyeceğiz. Şimdi Vali Beyle de görüştük, Sayın Vali bir çalışma yapıyor. Zonguldak'ın aktörleri olarak hep birlikte çalışacağız. Çünkü tek başına bir iş yapmak başka, bir ekip ruhuyla çalışmak, bu işin bileşenleriyle birlikte hareket etmek başkadır ve daha farklı sonuçlar ortaya çıkarır. Biz bu sorunları her zeminde dile getirmeye ve çözüm aramaya devam edeceğiz" dedi.

"DESTEK VERMEK GÖREVİMİZ"

GMİS Başkanlar Kurulu, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'yu TBMM'de ziyaret etti. Turpçu, TTK'ya işçi alımı konusunda üzerlerine düşeni görev kabul edeceklerini ve çalışmaları destekleyeceklerini belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Turpcu, CHP olarak TTK'ya işçi alımı konusunda 5000 işçi alımının programlarında olduğunu ve TTK'nın son olarak talep ettiği 3 bin 300 işçinin alınması için gereken gayreti göstereceklerini söyledi.

"MADEN İŞÇİSİNİN EMRİNDEYİZ"

CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, Meclis çalışmaları nedeniyle görüşemediği GMİS Başkanlar Kurulu'nu Sendikanın Ankara'da bulunan Zonguldak Konukevi'nde ziyaret etti. CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, Meclis çalışmaları nedeniyle görüşemediği GMİS Başkanlar Kurulu'nu Sendikanın Ankara'da bulunan Zonguldak Konukevi'nde ziyaret etti. Bir madenci çocuğu olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Demirtaş ise, maden işçisinin emrinde olduğunu ve maden işçisinin örgütlü gücü GMİS ile her mücadeleye hazır olduğunu vurguladı.

MİLLETVEKİLLERİNİ MADENCİ HEYKELİ HEDİYE ETTİ

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Başkanlar Kurulu olarak ziyaret ettikleri tüm bölge milletvekillerine ziyaretin anısına birer madenci heykeli hediye etti.

GMİS’ten Ankara Çıkarması

GMİS’ten Ankara Çıkarması

GMİS’ten Ankara Çıkarması

GMİS’ten Ankara Çıkarması

GMİS’ten Ankara Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim