• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

GKV’de Kurtuluş Bayramı’na Coşkulu Kutlama

GKV’de Kurtuluş Bayramı’na Coşkulu Kutlama
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Antep Savunması konulu oratoryo ile bir çok kahramanlık öyküsünü gözler önüne sererken halk oyanları...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Antep Savunması konulu oratoryo ile bir çok kahramanlık öyküsünü gözler önüne sererken halk oyanları ekibi de yaptığı muhteşem gösterilerle izleyenleri adeta büyüledi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda düzenlenen kutlama etkinliklerinde sahnelenen oratoryo ile Gaziantep savunması canlandırıldı.

Savunmanın önemli kahramanlarının yaşamlarından kesitlerin de verildiği gösterilerde o dönemde yaşanan acı olaylar anlatıldı. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Kasım Ateş, Liseler Müdiresi Ülkü Ulutaş ve çok sayıda davetli katıldı. GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryoda Antep savunmasının anlatan çeşitli parçaları da seslendiren öğrenciler izleyenleri duygulandırdı.

Öğrencilerin sahneden verdiği en önemli mesaj "Vatan toprağımıza ve bağımsızlığımıza birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkacağız" oldu. Gaziantep savunmasının dünya harp tarihinde en önemli şehir savunmalarından birisi olduğunu ifade eden GKV Özel Liseleri Tarih Öğretmeni Ahmet Demir tören sırasında yaptığı konuşmasında "Osmanlı Devleti'nin birinci dünya savaşından yenik çıkmasıyla Mondros Ateşkes Antlaşması yapılmış, bu anlaşmanın 7. Maddesine dayanılarak İngilizler tarafından işgal edilmiştir. İşgalin başlamasıyla beraber de halkın elinde bulunan silahlar toplatılmış ve zaten savaştan yorgun bitkin çıkan halk iyice savunmasız bırakılmıştır. 17 Aralık 1918-26 Ekim 1919 tarihleri arasında gerçekleşen bu dönem 10 ay 10 gün devam etmiştir. Bu kısa işgalden sonra İngilizler, Antep'i Fransızlara bırakmışlar ve Antep'te Fransız işgali başlamıştır. Antepliler Antep'i düşman işgalinden kurtarmak için 2 yıl 1 ay 28 gün mücadele etmişlerdir. Ve bu amansız işgal, Atatürk'ün büyük bir diplomatik başarısı sonucu imzalanan "Ankara Anlaşması" hükümlerince 25 Aralık 1921 günü yeniden bağımsızlığına kavuşmuştur. Ama bu bağımsızlık kolay kazanılmamıştır. Bu başarı, 6317 şehidin kanıyla sulanan bir kahramanlık destanının üzerine elde edilmiş, emsalsiz bir başarıdır. Evet, 6317 şehit, 6317 vatan evladı, 6317 yiğit. Antep savunması bu şehitlerin ve daha nice kahramanların, efsaneleşen kahramanlık öyküsüdür" dedi.

Oratoryonun ardından GKV Özel Okulları halk oyunları ekibi yaptığı muhteşem gösteriyle izleyenleri büyülerken programın sonunda gösterileri sergileyen öğrenciler ve izleyiciler kurtuluş bayramını halay çekerek kutladı.

GKV’de Kurtuluş Bayramı’na Coşkulu Kutlama

GKV’de Kurtuluş Bayramı’na Coşkulu Kutlama

GKV’de Kurtuluş Bayramı’na Coşkulu Kutlama

GKV’de Kurtuluş Bayramı’na Coşkulu Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim