• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Gizemli cisimin içinde 25 ayrı madde

Kayseri-Malatya karayolunda bir araç içerisinde bulunan roket başlığına benzeyen cisim ve içerisindeki sıvı maddeyle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. İlk yaptığı incelemede, özel cihazlar aracılığıyla cisimde 25 madde tespit edildi.
Kayseri’de uygulama yapan polislerin durdurduğu otomobil içinde üç kişi ile birlikte ele geçirilen roket başlığına benzeyen cismin ne olduğunun belirlenmesine çalışılıyor. Kayseri’de cismi teslim alan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri, Ankara’da Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Laboratuvarına incelenmek üzere verdi. 20 gün içinde roket başlığına benzeyen aparat ve içindeki sıvının ne olduğu belirlenecek.
 
25 AYRI MADDE TESPİT EDİLDİ
 
Genelkurmay Başkanlığına ait özel birimin olay yerinde cisimle ilgili yaptığı incelemede 25 ayrı madde tespiti yapıldı. Özel cihazlar aracılıyla belirlenen maddelerin ne olduğu ise, ortaya çıkartılamadı. Patlayıcı madde olmadığının belirlenmesi üzerine de özel birimin izniyle cisim Ankara’ya gönderilmişti. Mardin'den yola çıkan aracın içindeki üç kişi dikkat çekmeden Kayseri’ye gelmesiyle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı.
 
Kayseri polisinin akıllı hareket ederek, şüphelendiği ve ne olduğu ile ilgili birçok kurumun adını koyamadığı cismin ele geçirilmesini sağladı. Yapılan incelemede şahıslarında verdiği bilgiye göre Diyarbakır'da aynı araç jandarma tarafından kontrol noktasında çevrilmiş. Jandarma kontrolünden kurtulan şahısların, Kayseri’de polis kontrolünden geçmek içinde "Jandarma kontrolü yaptı. Bir şey yok" söyleminde bulundukları iddia edildi. 
 
İFADELER ÇELİŞKİLİ
 
Şüphelilerin verdikleri ifadelerde cismin petrol arıtma aparatı ve içindeki sıvının da kırmızı civa olduğunu söyledi. Suriyeli A.S., uzun zaman önce Suriye’ye geldiğinde Mardin nüfusuna kayıtlı F.T. ile tanıştığı ve daha sonra F.T. aracıyla da Mersin nüfusuna kayıtlı A.Ç. ile tanıştıkları bilgisini verdi. Şahısların, kırmızı civayı, Mardin ilinden hareket ederek İstanbul iline götürdükleri ve burada müşteri bularak satacakları yönünde bilgi paylaştılar. Emniyetin, savcılık talimatıyla üç şahsın ifadesini alırken birbirlerinden çelişkili bilgiler vermesi üzerine, sıvının tamamen incelenmesi yönünde kararın alınmasında etkili olduğu belirtildi. 
 
GÜÇLÜ BİR ETKİYE SAHİP
 
Öte yandan, üzerinde Rusça yazan  başlığın   Sovyetler Birliği dağılmadan önce bu ülkede  ‘Kimyasal ve biyolojik maddelerin taşınması amacıyla yapıldığı, dağılmadan sonra bu tür  taşıma aparatlarının  değişik ülkelere götürülerek  ticaretinin yapıldığına dikkat çekildi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim