• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gizem Erdemir'in organları bağışlandı

ÇANAKKALE'de beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Nurce Gizem Erdemir'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Gizem'in organları 6 hastaya hayat verecek.
Çanakkale'de Erdemir İnşaat’ın sahibi Cem Erdemir'in kızı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencisi Nurce Gizem Erdemir, ailesiyle yaz tatilini geçirdiği merkeze bağlı Güzelyalı Köyü'ndeki yazlıklarında geçen 5 Eylül sabahı rahatsızlandı. Annesi Nurcan Erdemir tarafından odasında baygın halde bulunup ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alınan genç kızın beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Tedavisi süren Erdemir, dün yaşam mücadelesini kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti.
 
AİLE ORGANLARI BAĞIŞLADI
 
Anne Nurcan Erdemir ve baba Cem Erdemir, kızlarının beyin ölümünün gerçekleştiği haberi üzerine büyük üzüntü yaşadı, ardından da organlarını bağışlama kararı aldı. Çanakkale İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, ailenin bu kararı üzerine hemen Ankara, İstanbul ve Bursa İl Organ Nakli Koordinatörleri’yle temasa geçti. Üç ilden gelen 20 kişilik sağlık ekibinin operasyonuyla Nurce Gizem Erdemir'in akciğer, karaciğer, iki böbreği ve iki korneası organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı. Üniversiteli Erdemir’in akciğeri İstanbul Gülhane Askeri Tıp Fakültesi, karaciğeri ve iki böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve korneaları ise İstanbul Beyoğlu Eğitim ve Araştırma hastanelerinde bekleyen hastalara nakledilecek.
 
ORGANLARIYLA HAYAT VERECEK
 
İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, genç kızın ölümünün çok üzüntü vereci olduğunu belirtip, "Gizem sayesinde 6 kişi yeni hayatlara kavuşacak. Gizem'in organları onlarda yaşayacak. Erdemir ailesine de bu zor süreçte aldıkları anlamlı karardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
KALBİ NAKLEDİLEMEDİ
 
Üniversiteli Nurce Gizem Erdemir'in kalbi için de Ankara'dan talep olmasına rağmen mesafenin uzak olması nedeniyle bu naklin gerçekleşemediğini kaydeden Dr. Azem Ülkü, "Çanakkale'deki havaalanının bakımda olması nedeniyle uçaklar inemediği ve sefer olmadığı için maalesef kalbi uzaklara gidemiyor. Ankara'dan Gizem'in kalbine bir talip vardı. Ama kalbin Ankara'ya yetişmesi mümkün değildi. Eğer İstanbul ve İzmir'de uygun bir bekleyen bir hasta olsaydı onlara nakledilecekti" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim