• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Giyemedikleriyle bir yılda 72 bin kişiyi giydirdiler

Giyemedikleriyle bir yılda 72 bin kişiyi giydirdiler
Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi ve "Giymiyorsanız Giydirin Kampüs'ü ile kullanılabilir durumdaki 2. el giysiyi toplayan Bursa Nilüfer Belediyesi, 2015 yılında...

Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi ve "Giymiyorsanız Giydirin Kampüs'ü ile kullanılabilir durumdaki 2. el giysiyi toplayan Bursa Nilüfer Belediyesi, 2015 yılında toplam 72 bin 41 adet kıyafeti ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

'Önce insan" ilkesiyle sosyal gelir grupları arasında dengenin sağlanması ve sosyal dayanışmanın gelişmesini amaçlayan Nilüfer Belediyesi, etkinliklere devam ediyor.

Bu kapsamda Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi ve Giymiyorsanız Giydirin Kampüs ile ikinci el eşyaları yeniden kullanılır hale getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Duyarlı vatandaşlar tarafından Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Destek Bürosu, Nilüfer'deki muhtarlıklar, Carrefour Alışveriş Merkezi'nde bulunan İletişim Noktası ve Nilüfer Kent Konseyi'ne bırakılan eşyalar önce elden geçiriliyor ve kullanılabilir durumda olanlar ayrılıyor. Kullanılabilir eşyalar arasından tamir edilmesi gerekenler tamir edilip ardından hepsi yıkanıp ütülenirken raflardaki yerini alıyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından ilk günkü görünümüne kavuşturulan eşyalar, gelen taleplerle birlikte ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

2015 yılı boyunca Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 72 bin 41 adet giyim eşyası ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İhsaniye Mahallesi'nde bulunan Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi'nden toplam 65 bin 215 adet kıyafet dağıtılırken, üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Kampüs'ten de 6826 adet kıyafet öğrenciler tarafından alındı.

İhsaniye Mahallesi İsmetiye Caddesi Şahin Sitesi'nde hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi'nden talebe göre Türkiye'nin dört bir tarafına eşya gönderiliyor. Atölyeden 2015 yılında toplam bin 248 aile, 147 muhtarlık ve 24 defa şehir dışına giyim eşyası gönderildi. Öğrenciler için Görükle Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi Çağrıyan Sokak'ta hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Kampüs'ten de 579 öğrenciye yardımda bulunuldu.

Nilüfer Belediyesi'nin Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi'ne katkıda bulunmak isteyenler, kullanılabilir durumdaki büyün kıyafet, ayakkabı, çanta, ev tekstili ve oyuncakları belirlenen noktalara bırakabiliyor.

Giymiyorsanız Giydirin Kampüs'ten yararlanmak isteyenler ise öğrenci kimlikleri ile buradan istedikleri eşyayı alabiliyor. İhsaniye Mahallesi'ndeki Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi'nden de ihtiyaç sahibi herkes faydalanabiliyor.

Giyemedikleriyle bir yılda 72 bin kişiyi giydirdiler

Giyemedikleriyle bir yılda 72 bin kişiyi giydirdiler

Giyemedikleriyle bir yılda 72 bin kişiyi giydirdiler

Giyemedikleriyle bir yılda 72 bin kişiyi giydirdiler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim