• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Girne-antalya Arasında Hızlı Feribot Önerisi

Girne-antalya Arasında Hızlı Feribot Önerisi
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı İzzet Bayar ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri Aysun Önet İleri, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Korman'ın da katıldığı ziyarette Antalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında karşılıklı işbirliği olanakları görüşüldü.

Antalya ekonomisi ve Oda çalışmaları hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Davut Çetin, "Kuzey Kıbrıs'ın bizdeki yeri farklıdır. Bugüne kadar çeşitli vesileler ile Kuzey Kıbrıs Ulaştırma ve Turizm Bakanları ile biraraya geldik ve ortak projeler üretme yönünde mesai harcadık. Kuzey Kıbrıs son dönemde her türlü gelişmeye açık bir süreçten geçiyor. Bu süreçte bizler için en doğru çözümü üretmek noktasında birlikte çalışmalıyız" dedi.

Bugüne kadar bölgedeki işadamları ile de biraraya gelindiğini kaydeden Başkan Çetin, "bugüne kadar Kuzey Kıbrıs'daki işadamlarımız tarafından en çok dile getirilen problemlerden birisi su sorunuydu. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasına yapılan proje ile su sorununun büyük oranda çözülmesini bekliyoruz. Bu gelişme bölgede tarım sektörüne de güç katacaktır. Bir diğer problem Kıbrıs'ın statüsü dolayısı ile dış pazarlara açılma konusunda yaşadığı problemdi. Bunun da temelinde ulaşım sorunu yatıyor. Bu konuda da birlikte atmamız gereken adımları değerlendirmekte fayda var. Biz ATSO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız."

ÇİFTE VERGİLENDİRME KALDIRILMALI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ise Kıbrıs'ta bir değişim süreci yaşandığını belirterek, Kıbrıs'ta olası bir çözümün ekonomik kalkınmayı da beraberinde getireceğini söyledi. KKTC'ye yatırımın önündeki en büyük engellerden birinin "çifte vergilendirme" olduğunu vurgulayan Toros, Türk işadamlarının hem Ada'da hem de Türkiye'de vergi ödemek zorunda oldukları için Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmaktan kaçındığını ifade etti ve "Bu önlenirse Kuzey Kıbrıs'a yatırımın önü açılır" dedi. Kuzey Kıbrıs'a en önemli ulaşım aracının hava yolu olduğunu belirten Toros, Türk Hava Yolları'nın Kuzey Kıbrıs'a çok daha geniş bir hizmet ağı sunması gerektiğini de kaydetti.

HIZLI FERİBOT İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİR

Başkan Toros, Girne ile Antalya arasında hızlı feribot seferlerine başlanmasının önemine değinerek, "Ulaşım olmadığı zaman işbirliği olanaklarını geliştirmek de mümkün değil. Girne ile Antalya arası 160 mil. Nisan ve Ekim ayları deniz ulaşımı için elverişli. Hızlı feribot seferleri, hem ekonomik hem de sosyal ilişkilerin gelişmesine büyük katkı koyacaktır. Feribot seferleri başlarsa Güney Kıbrıs'taki Rumlar da tatil için Antalya bölgesini tercih edecektir. Belki şu anda Rusya'dan dolayı durgunluk yaşayan Antalya ekonomisine de bir nebze çözüm olur. Odalar olarak biz öncü olup bu fikri hayata geçirebiliriz." Toros, son dönemde KKTC'nin kuzeyinde turizm ve ikinci konuta yönelik inşaat sektöründe hareketlilik yaşandığını da kaydederek, "İnşaat sektörü çok cazip bir yatırım alanı" ifadesini kullandı.

Girne-antalya Arasında Hızlı Feribot Önerisi

Girne-antalya Arasında Hızlı Feribot Önerisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim