• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

"Girişimcilik Ekosistemi" İçin İlk Sivil Adım Adana’da Atıldı

"Girişimcilik Ekosistemi" İçin İlk Sivil Adım Adana’da Atıldı
Türkiye'de, girişimci, mentör, melek yatırımcı ve kurumları aynı çatı altında toplayacak ilk sivil toplum kuruluşu olan "Girişimcilik Ekosistemi Derneği"...

Türkiye'de, girişimci, mentör, melek yatırımcı ve kurumları aynı çatı altında toplayacak ilk sivil toplum kuruluşu olan "Girişimcilik Ekosistemi Derneği" (GED) Adana'da kuruldu.

Kurucu Başkanlığına Esra Özden'in getirildiği GED, katma değeri yüksek ya da teknoloji yoğun sektörlerde girişimciliğe adım atacak gençlerin danışmanlıktan finansa, üretimden markalaşmaya iş süreçlerinin hızlandırılmasını sağlayarak, girişimciliğin gelişmesine katkı sağlayacak.

GED'in ilk toplantısı sonrası bir açıklama yapan Başkan Esra Özden, Türkiye'nin girişimcilik ve ekonomiyi gündemin ilk sırasına taşıyacak hamlelere ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Üniversite mezunu gençlerin profesyonel çalışma niyeti yerine girişimciliği tercih etme oranının yüzde 40'lara yükseldiğini, ancak bu alanda bir ekosistem geliştirilmediğini kaydeden Özden, "Bu nedenle, arzu edilen başarı sağlanamıyor. Oysa Türkiye'nin bu çok değerli kaynağını heba etme lüksü yok. GED, genç girişimcileri, profesyonel yönetici mentörler, akademisyenler, melek yatırımcılar ve girişimcilikle ilgili kurumlarla işbirliğinde çalışmaya yönlendirecek. Türkiye'ye örnek uygulamalarımızla girişimcilik ekosisteminin sağlıklı çalıştırılmasına katkı sağlayacağız" dedi.

"ÇOCUĞUM PATRON OLSUN DEDİRTECEĞİZ"

GED'in meslek odaları, iş dünyası STK'ları, kalkınma ajansları, üniversiteler, özel sektör, İŞKUR, KOSGEB gibi kurumlarla işbirliği yapacağını belirten Esra Özden şöyle devam etti:

"Girişimcilik eğitimlerinden uluslararası zirvelere kadar birçok organizasyona imza atmaya hazırlanan derneğin, şimdiden Türkiye'nin her yerinden ve farklı kurumlarından ilgi görmesi sevindirici. Girişimcilik konusunda deneyimleri ve başarılı çalışmaları olan bir ekiple yola çıktık. Anne ve babaların, "Çocuğum inşallah kendi işinin patronu olur" dedirtecek, bunu özendirecek başarılara imza atmak istiyoruz."

Girişimcilik Ekosistemi Derneği'nin kurucuları arasında Barış Avcı (Başkan Yardımcısı), Aysel Eyüpoğlu (Sayman), Mehmet Uluğtürkan (Genel Sekreter), Yrd. Doç Dr. Burak Nakıboğlu, Tezcan Altınordu ve Ümit Özer Akyıldızlar yer alıyor.

"Girişimcilik Ekosistemi" İçin İlk Sivil Adım Adana’da Atıldı

"Girişimcilik Ekosistemi" İçin İlk Sivil Adım Adana’da Atıldı

"Girişimcilik Ekosistemi" İçin İlk Sivil Adım Adana’da Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim