• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Girişimcilik Eğitimi Ve Tecrübe Paylaşımı

Girişimcilik Eğitimi Ve Tecrübe Paylaşımı
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi" adlı...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi" adlı proje kapsamında "Tecrübe Paylaşımı" programı düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Tosun Konferans Salonu'nda yapılan konferansa OMÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Şenol Eren, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, Proje Yürütücüsü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Demiryürek, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Dr. Gülay Atik ve Ümit Ayla, KOSGEB Uzm. Nebahat Livaoğlu, Proje Eğitmeni OMÜ Tarım İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Başak Tar. Müh. ve Danışmanlık Buğra Çolak, Proje Yrd./Eğitmen Dr. Murat Emir, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"GİRİŞİMCİLİK SADECE EĞİTİMLE OLMUYOR"

Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Kürşat Demiryürek, projenin 1601 TÜBİTAK Projesi kapsamında derslere destek niteliğinde oluşturulduğunu anlatarak günümüzde girişimciliğin en önemli özelliğinin bilginin yanında sahip olunan sosyal sermaye olduğunu belirtti. Demiryürek "Girişimci, çevresindeki fırsatları görebilen, ama sadece bunları bilen değil bunu bir iş planına dönüştüren organize eden, ürünü pazarlayan ve bunun sonucunda da para kazanan insandır. Girişimcilik sadece eğitimle olmuyor. Bunun yanında mutlaka network oluşturulması gerekiyor. Yani sosyal medyayı kullanmaktır. Kısaca projemizin amacımı üniversite içerisinde girişimcilik ekosistemini oluşturmaktır" dedi.

"GİRİŞİMCİ BİR YÖNETİCİ DEĞİLDİR, ARTI DEĞER KAZANDIRANDIR"

Girişimciliğin çok yeni bir kavram olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şenol Eren, bir girişimcide olması gereken özellikleri saydı. Eren "İyi bir girişimci olmak için okumanın yanı sıra bilgili, yetenekli ve cesaretli olmak gerekir. Girişimci aslında yönetici değildir, girişimcide artı olması gerekiyor. Örneğin şu anda ben bir yöneticiyim ama sizler inşallah bizleri aşacaksınız ve üniversitemize artı değer kazandıracaksınız" diye konuştu.

Ardından Fahrettin Ulusoy, toplantının amacına yönelik hayatından kesitleri ele alarak öğrencilere iş hayatından bahsetti. Öğrencilere sevdikleri işleri yapmasını ve hayata pozitif bakmaları gerektiğini öneren Ulusoy, iş hayatında güvenilir olmanın en büyük sermaye olduğunu aktardı.

Ulusoy'un konuşmasının ardından Dr. Gülay Atik, Ümit Ayla ve Uzm. Nebahat Livaoğlu "Kadın ve Genç Girişimciliği" adlı sunumunu yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Buğra Çolak ve Dr. Murat Emir "Girişimcilik Üzerine Tecrübe Paylaşımı" hakkında konuşmalarını yaptıktan sonra konferans öğrencilerin tecrübeleri, önerileri ve sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Girişimcilik Eğitimi Ve Tecrübe Paylaşımı

Girişimcilik Eğitimi Ve Tecrübe Paylaşımı

Girişimcilik Eğitimi Ve Tecrübe Paylaşımı

Girişimcilik Eğitimi Ve Tecrübe Paylaşımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim