• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Girişimcilik Eğitimi Seçmeleri Yapıldı

Girişimcilik Eğitimi Seçmeleri Yapıldı
Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan 50'si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin...

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan 50'si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin imza protokolü ve seçmeleri gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan 50'si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin imza protokolü ve seçmeleri, Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ömer Erdoğan ve İŞKUR yetkililerinin yanı sıra Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için başvuruda bulunanlar katıldı. Burada konuşan İŞKUR Müdürü Vahap Toman, Girişimcilik Eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Toman, "Kurs ve diğer unsurlar için ciddi bir bütçe ayrılıyor. Arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz ama kursu bitirdikten sonra kuruma gelip sertifikasını almayan yüzlerce insan var. Bu demek oluyor ki arkadaşlarımız çok ilgili değil. İnşallah sizler de öyle olmazsınız. İşinizi kurma yönünde bir eğiliminiz olur. Arkadaşlarımız bu ön elemeden sonra 200'ü bu ayda başlatmak üzere plan kapsamına alacağız. Başkan beyle görüşmelerimiz olumlu sonuçlanırsa bir 200 kişiyi daha alacağız. Kimseyi mağdur etmemeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ömer Erdoğan, engelliler için 50 tane Battalgazi Belediyesi, 25 tane de Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere projelerinin olduğunu kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise devletin ve hükumetin iş kurmak isteyen girişimcilere önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti. Başkan Gürkan, "Hükumetimizin aldığı kararla birlikte 100 bini krediyi esas olmak üzere, 50 bini hibe toplam 150 bin yeni iş kuran kişilere bir imkan tanımış. Sizlerde bu imkanlardan faydalanmak üzere burada bulunuyorsunuz. Bu imkanlardan yararlanmak için geldiğiniz her kurs için 20 lira sizlere ödenecektir. Gerekirse bu konuda talepte bulunacak arkadaşların taleplerini yerine getirmek üzere ortak bir çalışma yapacağız. Bu eğitimin sizlere ve kuracağınız iş yerlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 50'si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin imza protokolü ve seçmeleri gerçekleştirildi.

Girişimcilik Eğitimi Seçmeleri Yapıldı

Girişimcilik Eğitimi Seçmeleri Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim