• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

’Girişimcilik Eğitim’ Protokolü İmzalandı

’Girişimcilik Eğitim’ Protokolü İmzalandı
Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında "Girişimcilik Eğitim" protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında "Girişimcilik Eğitim" protokolü imzalandı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen "Girişimcilik Eğitim" protokolünü Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy imzaladı.

İmza töreninde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, girişimcilerin talepleri olduğunu hatırlatarak, "Genç girişimcilerimizin özellikle kadın girişimcilerimizin, dezavantajlı grupların, engelli kardeşlerimizin çok büyük talepleri var. Bu büyük talepleri tek başımıza karşılamamız zor oluyor. Hem iş birliğine geliştirme hem iller arasında kurumlar arasında iş birliğini geliştirme beraber birlikten kuvvet doğar sözüyle hem masrafları beraber karşılama hem daha iyi karşı tarafa hizmet verebilme noktasında hem de yapılan işin daha da kurumsallaşma noktasında böyle bir şey yapalım dedik" ifadelerini kaydetti.

"BU YANSIMALAR TÜRKİYE EKONOMİSİNİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLIYOR"

Kırklareli'nde daha fazla insana ulaşmak istediklerini belirten Şahin, "Kırklareli'nde hem daha fazla insana ulaşalım. Girişimci noktasında, eğitim noktasında daha fazla insana ulaşalım. Amacımız Kırklareli'ne, ilçelerine, köylerine, kentlisine bir şekilde faydalı olabilmek. Bir gencimizi, bir bayanımızı, bir engelli kardeşimizi bir şekilde hayata kazandırabilme, iş hayatına kazandırabilme onların ailelerine katkıda bulunabilmesi için sonuçta her bir birey, İŞKUR'la iş bir şekilde aileye, aileden köye, köyden ilçeye, ilçeden Kırklareli'ne yansıyor. Bu yansımalar Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlıyor" diye konuştu.

"HER BİR BİREY BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Eskiden girişimcilere para verilip bırakıldığını aktaran Şahin, "Şimdi öyle yapmıyoruz. Vermeden önce eğitiyoruz ki, boşa para gitmesin. Eğer böyle yaparsak uzun soluklu şirketler, KOBİ'ler hayatta kalabilir. Böylece yeni bir anlayışla yeni sistemle hem iş birliğini geliştirerek hem de insanımıza, gencimize, engelli olabilirsin ama bu çalışmamaya engel değil ve iş kurmaya engel değil. Roman kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin belki dezavantajlı grup olabilir. Roman diyebiliriz ama bu kardeşimizin iş kurmasına, ekonomiye katılmasına, istihdama katılmasına engel değil. Her bir birey bizim için çok önemli. Kırklareli özelinde geçen sene yaklaşık 515 kişiye sertifika verdik. Bunların arasından 23 tanesi iş kurmuş. Bunların 13 tanesi kadın 10 tanesi erkek. Bunların takibini yapıyoruz. Toplamda 4 bin 200 tane insana geçen sene eğitim var. İnsanlarımızın iş kurma hevesi var" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy ise, Kırklareli'nde girişimci sayılarının arttığını ifade etti. Aksoy, "Hükümetimizin son yıllarda açıkladığı iş kurmak isteyenlere yönelik destekler çerçevesinde genç girişimcilere hibe, faizsiz krediler gündeme geldiği için ilimizde de girişimci adaylarının talepleri artmaya başladı. Girişimci adaylarımızın istekleri, arzuları daha da fazlalaştı. Trakya Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Sayın Genel Sekreterimizin katılımıyla böyle bir program düzenleyelim diye hareket geçtik. KOSGEB 50 bin Türk Lirası hibe vermekte ayrıca işini biraz daha büyük kuranlara da 100 bin lira faizsiz kredi desteği vermekte. Engelli olup da yüzde 40 çalışma gücünü kaybetmiş kişilerimizin de kendi işini kurmalarıyla ilgili bu faaliyetlere geçtiklerinde İŞKUR'un da vereceği hibe destekleri var" ifadelerini kaydetti.

’Girişimcilik Eğitim’ Protokolü İmzalandı

’Girişimcilik Eğitim’ Protokolü İmzalandı

’Girişimcilik Eğitim’ Protokolü İmzalandı

’Girişimcilik Eğitim’ Protokolü İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim