• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Girişimci Öğrenciler, Hafta Sonu Rekabetinde Ter Döktü

Girişimci Öğrenciler, Hafta Sonu Rekabetinde Ter Döktü
Zire Üniversitesinde düzenlenen zirve Copetition Weekend programında girişimci öğrenciler, kendi tasarım ve mimari ile yarıştı.

Zire Üniversitesinde düzenlenen zirve Copetition Weekend programında girişimci öğrenciler, kendi tasarım ve mimari ile yarıştı.

Zirve Üniversitesi Ar-Ge, İnovasyon, Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Genel Koordinatörlüğü ile Zirve Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "Zirve Competition Weekend" programı üniversitenin öğrenci merkezinde yapıldı. Programda, öğrenciler kendi tasarım ve mimarileri ile dereceye girmek için yarıştı. Başarılı projelerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi. Programda konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, programın amacının öğrencilerin içindeki inovasyon potansiyellerini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Kısa, "Öğrencilerin içindeki inovasyon potansiyellerini ortaya çıkarmak ve destek olmak için bu tip organizasyonlar son derece önemli. Öğrenciler girişimcilik ruhlarını keşfetmek için bu tür projelerde rol almaları gerekiyor. Gelişen teknoloji ve bilimin ışığında Zirve Üniversitesi'nin desteği ile projelerini gerçekleştirme fırsatına sahip oluyorlar. Bu tür fırsatları iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Hakem ve mentor konumunda görev alan uzmanlar sanayimizin ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinden gelerek destek olmuşlardır" diye konuştu. Rektör Kısa, katılımcılara ve destek verenlere de teşekkür etti.

Zirve Üniversitesi Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Merkezi Genel koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tamer ise öğrencileri teknoloji ve tasarım gibi alanlarda yarıştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Tamer, "Roboweekend'de özelikle elektrik ve elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümündeki öğrencilerimizin araçlarına yapmış oldukları yazılım programlarıyla belli parkurları tamamlamayı amaçlıyorlar. Dizaynoton'da ise özelikle mimarlık fakültemizin ve içerisine inşaat mühendisliğinden diğer öğrencilerimizin takviyesi ile beraber mimari tasarım yarışmamız var. Buradaki öğrencilerde halkımızın ve sanayicilerimizin, kurumlarımızın hayatında ne gibi eksikleri var veya neleri inovatif bir yaklaşımla geliştirebiliriz diye yeni yeni tasarımlar yapmaya çalışıyorlar. Gayemiz bu tür çalışmaları, bu tür yarışmaları artırarak öğrenci aktifliğimizi artırmak. Akademisyenlerimizin desteği ile, sanayicimizin desteğiyle Gaziantep'imize ve ülkemize yeni yeni kazanımlar getirmek, bu bağlamda sene başında kurduğumuz girişimcilik AR-GE merkezimizde bu tür yarışmalarda dereceye giren grupları oraya alıp, orada ön kuluçka çalışmasıyla beraber onlara şirket kurmayı, yatırım yapmayı, üretime geçmeyi, buna benzer pazar çalışmaları gibi çalışmaları aşılamaya çalışacağız" diye konuştu.

Program sonunda dereceye giren öğrenciler, yarışmaya katılan arkadaşları ve öğretim görevlileri ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Girişimci Öğrenciler, Hafta Sonu Rekabetinde Ter Döktü

Girişimci Öğrenciler, Hafta Sonu Rekabetinde Ter Döktü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim