• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Girişimci Kadınlara Yönelik Hazırlanan İş Merkezi Açıldı

Girişimci Kadınlara Yönelik Hazırlanan İş Merkezi Açıldı
Polatlı'da girişimci kadınlara yönelik hazırlanan iş merkezi açıldı.

Polatlı'da girişimci kadınlara yönelik hazırlanan iş merkezi açıldı. Açılışta girişimci kadınların heyecanı dikkat çekerken, kursiyer olarak başladıkları projede patron olan kadınlar proje ortaklarına teşekkür etti.

Açılışa; Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanı Özlem Aslan, STK mensupları kadın girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Polatlı Ticaret Odası, Ankara Kalkınma Ajansı, Polatlı Belediyesi ve Çankaya Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen projede 300'e yakın kadın, iş ve meslek sahibi olmak, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için projeye başvurmuş ve 300 girişimci kadından 21 girişimci kadın projeye dahil edilmişti. Polatlı Belediyesi, Polatlı Ticaret Odası, Çankaya Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Ankara Kalkınma Ajansı mali desteği ile gerçekleştirilen "Polatlı İş Kurma Merkezi'nin Kurulması" adlı proje tamamlandı. Bir milyona yakın bütçeye sahip projenin amacı kadın girişimcilerinin kendi işletmelerini açarak ekonomide söz sahibi olmaları sağlandı.

"KADINLARIMIZIN GÖZLERİNDEKİ ATEŞ BAŞARDIĞIMIZI GÖSTERİYOR"

Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, "Bu hanımefendiler 15 ay boyunca birçok alanda eğitimler aldılar. Önce ticaret hayatına girip alışmaları sağlanarak PERPA'da üretime başladılar. Projemiz normal şartlarda PERPA'da bitecekti. Belediye başkanımızın da katkıları ile burada satış alanları proje ek olarak daha sonra ekledik. Güzel bir çalışmanın ortaya çıktına inanıyorum. Girişimci kadınlarımızın gözlerindeki ateş bunu gösteriyor. Bu projemizin bize sunduğu artılar çerçevesinde Kadınlarımıza yönelik Kalkınma Ajansına sunduğumuz iki projemiz daha var. Şeker pancarından pekmez üretimi ve kooperatifçilik noktasında kırsaldaki kadınlarımızı ticarete kazandırmak. Bu iki projemizin değerlendirmesini Kalkınma Ajansımız yapacak. Umarım bu işi daha ileriye götürmeyi nasip eder. Kadınlarımızın hem iş hem de ticari hayatta daha fazla yer almalarını diliyorum" dedi.

BİR HAYALLE YOLA ÇIKTILAR

Girişimci kadınlardan Şengül Elmas ise yaptığı konuşmada, "3 çocuk annesi 6 torun sahibiyim. Daha önce yapmak isteyip de yapamadığım hayallerim vardı. Projenin varlığından haberdar olarak projeye dahil oldum. Herkes kendi işini açmaya karar verdi. Ben de temizlik firması açmaya karar verdim. Yanımda 25 kadın çalışıyor. Kendi bütçeme sunduğum katkıdan ziyade başka insanlara da faydalı olabilmek beni çok memnun ediyor. Ben 14 yaşında evlenen çocuk gelinlerdenim. Bize bu imkanı sağlayan bu projede bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

YILDIZKAYA: "TEKEDEN SÜT ÇIKARTTIK"

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; uzun uğraşın sonucunda mutlu sona ulaşıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu sürecin gerçek kahramanları hanımefendileri tebrik ediyorum. Projemizin paydaşlarının hepsinin çok büyük emeği var. Ulaştırma Bakanlığına da ayrıca teşekkür ediyorum, iş yerindeki mülkiyet demiryollarına ait. Onların izni ile bugün Polatlı'nın ticari hayatına renk ve nezaket katacaklar. Polatlı turizmde ciddi mesafeler aldı, inşallah misafirlerimizi kadınlarımız karşılayacak. Tekeden süt çıkardık, burayı Polatlı'nın nezih ve işler işyeri haline getirdik. Buna benzer bir projemiz hanımlar konağını da Ramazan ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak onlara cesaretlendiriyoruz. Bugün 12 işyerini açan hanımlar cesaret sahibidir tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından kadın girişimcilere protokol tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim