• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Girişimci Kadınlara Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi

Girişimci Kadınlara Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi
"Dar Gelirli Kadınlar İçin Girişimcilik Destek Birimleri Projesi" kapsamında Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kartal Kadın Kooperatifi...

"Dar Gelirli Kadınlar İçin Girişimcilik Destek Birimleri Projesi" kapsamında Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kartal Kadın Kooperatifi işbirliği ile girişimci kadınlara, üretimlerini arttırma ve ürünlerinin nasıl pazarlayabileceklerine yönelik eğitim veriliyor.

Kartal'da girişimci kadınlar, "Girişimcilik Destek Birimleri Projesi" ile desteklenmeye devam ediyor. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından yürütülen "Dar Gelirli Kadınlar İçin Girişimcilik Destek Birimleri Projesi" kapsamında Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kartal Kadın Kooperatifi işbirliği ile girişimci kadınlara, üretimlerini arttırma ve ürünlerinin nasıl pazarlayabileceklerine yönelik eğitim programları sürüyor.

Proje kapsamında Aralık ayından bu yana 83 kadına girişimcilik eğitimi verildi. Projenin birinci adımını oluşturan girişimcilik eğitimleri devam ederken bir yandan da projenin ikinci adımı olan uzman buluşturmalarına başlandı. Uzman buluşturmaları ile girişimci kadınlar, yaptıkları veya yapmayı planladıkları işler özelinde ihtiyaçları doğrultusunda uzmanlarla bir araya geliyor.

İlk uzmanlar buluşturması, talepler doğrultusunda 10 Şubat 2016'da Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden Sosyolog Sebla Güngören tarafından gerçekleştirilen "Ürün Geliştirme" konulu atölye çalışmasına 53 girişimci ve üretken kadın katıldı. İnteraktif bir yöntemle yürütülen çalışmada, kadınların mevcut beceri ve üretimlerini, piyasada talep edilebilir ve satılabilir hale nasıl getirebilecekleri katılımcılarla tartışıldı.

Girişimcilik Destek Birimi, 18 Şubat 2016'da ise Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Banu Apaydın ile "Tasarımda Görsel Algı" seminerine ev sahipliği yaptı. Seminere katılan 51 girişimci kadın, ürünlerini nasıl farklı hale getirebilecekleri, tasarım yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Girişimci Kadınlara Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi

Girişimci Kadınlara Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi

Girişimci Kadınlara Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim