• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı
Adana'da anneannesinin topladığı otlardan ilham alıp biyokimya eğitimleri alan Münevver Yalçın, saç hastalıklarına, dökülmelere ve yanık tedavilerine...

Adana'da anneannesinin topladığı otlardan ilham alıp biyokimya eğitimleri alan Münevver Yalçın, saç hastalıklarına, dökülmelere ve yanık tedavilerine karşı patentli bitkisel karışımlarla çözüm buldu. Ürünü kullanan vatandaşlar, sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

Yıllar önce, anneannesinin dağlardan topladığı bitkilerle birçok hastalığa deva olduğu doğal karışımlardan etkilenen 3 çocuk annesi Münevver Yalçın, 8 yıl önce yakınlarının "başımıza icat çıkarma" cümlelerine aldırmadan biyokimya eğitimleri alıp karışımlar yapmaya başladığını anlattı.

Toros Dağları'ndan topladığı 30 endemik bitki ve soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmış zeytinyağının karışımıyla oluşturduğu serumuna saç dökülmesi, kellik, yanık tedavisinde patentini aldığını, Sağlık Bakanlığı'nın da ürüne onay verdiğini anlatan Yalçın, "Minagro" markasını kurduğunu ve oluşturdukları laboratuvarda üretim ile AR-GE çalışmaları yaptığını ifade etti.

Hazırladığı bitkisel kürler sayesinde saç sorunlarının yanı sıra cilt yaralanmalarına, güneş yanıklarına ve haşlanmalara karşı kuvvetli çözümler sunduğunu dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Saçkıran, yani alopesi, Türkiye'de ve dünyada büyük sorunların başında geliyor. Bu dertlere karşı hazırladığımız kürleri kullananların 95'i mutlu bir şekilde geri dönüş sağladı. Saç dökülmelerine karşı ayrıca bir de şampuan geliştirdim ve eczaneler ile minagro.com.tr adresinde serumla birlikte satılıyor. Şampuanın içinde serum karışımı da bulunuyor. Bu da minimum zararla, daha sağlıklı sonuçlar almakta etkilidir. İç pazarla yetinmeyip, ihracat da yaparak uluslararası arenaya taşımak istiyorum girişimimi. Doğadaki bitkilerin yapısının korunmasına yönelik sosyal faaliyetlerin son derece önemli olduğunu biliyoruz ve bu faaliyetlerin içinde olmaya özen gösteriyoruz. 3 bin metrekarelik alanda başta ürün müdürümüz, eczacımız olmak üzere farklı departmanlarda kadın çalışanlarımızla istihdama katkı sağlıyoruz. Yüzde yüz doğal serum ciltteki yaralanma ve yanıkta hasar anında ve sonraki birkaç gün içerisinde uygulamada acıyı dindirerek rahatlama sağlamakta, deriyi onararak kalıcı skar doku oluşmamaktadır. Ev kazalarında ilk yardım ürünüdür. Ürünlerimiz ilaç değil bitkisel destekleyici bakım ürünüdür."

Otomobilinin radyatörünün patlaması nedeniyle kolunda ciddi yanık oluşan Yavuz Şakalar kullandığı bitkisel karışım sayesinde kolunda iz kalmadığını ifade etti.

Saçkıran hastalığı nedeniyle Münevver Yalçın'a başvuran Tugayhan Koçak ise 6 ay sonra saçlarının neredeyse eski haline dönüştüğünü kaydederek Yalçın'a teşekkür etti.

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı

Girişimci Kadın "Baş"ımıza İcat Çıkardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim