• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Giresun’da Fındık Üreticilerine Eğitim

Giresun’da Fındık Üreticilerine Eğitim
Giresun ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Personellerince Fındık Üreticilerine yönelik Eynesil...

Giresun ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Personellerince Fındık Üreticilerine yönelik Eynesil ilçesinde eğitim düzenlendi.

Eynesil İlçesi'nde yapılan toplantıda katılımcılara Fındık Kozalak Akarı ile mücadele, Toprak Numunesi Alınması, Gübre ve Kireç uygulamaları konularında sunum eşliğinde bilgiler verildi. Fındık Tanıtım Grubu adına Ziraat Mühendisi ve Proje Teknik Koordinatörü Şenel Öztürk, yaptığı sunum da son yıllarda fındıkta kalitenin düştüğünü belirterek, verim ve kaliteyi arttırmak için Fındık Tanıtım Gurubuyla Ordu ve Giresun İllerinde Tarım Hayvan İl Müdürlüklerinin Koordinatörlüğünde toplamda 24 ilçede seminer düzenleyeceklerini kaydetti.

Öztürk "Projenin asıl amacı fındık koza akarıyla ilgili mekaniksel mücadele projesidir. Giresun il geneli 117 bin hektar arazi, dekara ortalama 80-90 kg fındık verirken biz bunu 120 kg'a çıkartmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımız da Kozalak akarının yoğun olduğu Giresun ve Ordu illerinin 24 ilçesini kapsamaktadır. Karadeniz Bölgesi'nde fındıkta son yıllarda hastalıktan ve entegre tesisindeki iç fındıktaki olumsuzluklar, örneğin şekil bozuklukları kalitede düşüşe ve ihraç edilen fındıkta da olumsuzluk meydana getirdi. Fındık tanıtım grubumuzla birlikte bu olumsuzlukları gidermek için Giresun ve Ordu illerimizi kapsayan köylerimizde çiftçilerimizi eğiteceğiz" dedi.

Toplantıya, Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına İl Müdür Yardımcısı Yener Yıldırım, Giresun İl Müdürlüğü adına Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Şube Müdürü Arif Kâhya, Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu, Fadıl Öztürk ve çiftçiler katıldı.

Giresun’da Fındık Üreticilerine Eğitim

Giresun’da Fındık Üreticilerine Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim