• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Giresun İl Özel İdaresi hizmet kalitesini düşüren araçları satacak

Giresun İl Özel İdaresi hizmet kalitesini düşüren araçları satacak
Giresun İl Özel İdaresi tarafından, kapatılan belde belediyeleri ile Köy Hizmetleri'nden kalan ve hizmet kalitesini düşüren araçların satışına karar...

Giresun İl Özel İdaresi tarafından, kapatılan belde belediyeleri ile Köy Hizmetleri'nden kalan ve hizmet kalitesini düşüren araçların satışına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, "240'ın üzerinde iş makinemiz var, köylere hizmet götürme birlikler ve İl Özel İdaresi kapsamında arazide 550 köyümüze çalışan aracımız var. Bunlardan birçoğu miadını doldurmuş ve hizmet kalitesini düşürmüş durumda. Hizmet kalitesini arttırmak için o araçların satışını meclisimize sunduk ve elden çıkartmak için karar aldık" dedi.

"Yaklaşık 550 köy arazisinde çalışan, idareye ait araçların yanı sıra ilave kiralama usulü iş makineleri ve taşıyıcılarla da hizmetimizi götürmekteyiz" diyen Gürel, "Ancak hizmet kalitemizi arttırabilmemiz için elimizdeki mevcut 20-25 yaşını aşmış, köy hizmetlerinden kalmış, kapanan beldelerden kurumumuza geçmiş, miadını doldurmuş bununla birlikte hizmet kalitesini düşüren araçları satacağız. Çünkü 30 bin lira değerindeki bir araç geçen yıl bize 55 bin liraya mal olmuş bu da kurumumuza zarar vermektedir. Ayrıca ihtiyacımız olan yeni kamyonlar ve iş makineleri var. Daha çok iş yapmak istiyoruz, biran önce Giresun'un bütün köy yollarını beton ve sıcak asfalt olarak yapılmasını arzu ediyoruz. O yüzden yeni araçlara ihtiyacımız var. Bakım onarım ücreti en az 3 milyon civarında buna kiralama benzeri alımlarla beraber 5-6 milyon lira ekstradan harcama yapıyoruz. En azından bunun yüzde 25'i yani 6 milyonunu 1 buçuk milyonu ile araç alsak kısa bir sürede amorti edeceğimize inanıyoruz. O yüzden de hem idaremize, Genel Sekreterlik'e ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'ne meclis olarak yetki verdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim