• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Gıda Üreten Ve Satan İşyerleri Denetlendi

Gıda Üreten Ve Satan İşyerleri Denetlendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak için gıda üreten, satan, depolayan işyerlerini denetledi, hijyen koşullarına uymayan işyerlerine...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak için gıda üreten, satan, depolayan işyerlerini denetledi, hijyen koşullarına uymayan işyerlerine cezai işlem uyguladı, son kullanma tarihi geçmiş gıdalara el koyarak imha etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan işyerlerini denetledi. Ekipler, Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent'teki lokantalar, fırınlar ve imalathaneleri hijyen, fiziki ve teknik koşullar bakımından denetime tabii tuttu. Ekipler, hijyen koşullarına uymayan, kullanım tarihi geçmiş, fiziki koşulları üretime, satışa ve depolamaya uygun olmayan işyerlerine cezai işlem uyguladı.

"HER GÜN DENETLENİYOR"

Denetimler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, il genelinde her gün gıda işyerlerinin düzenli bir şekilde denetlendiğini belirtti. Denetimler sırasında kriterlere uymayan işyerlerinin uyarıldığını, son kullanma tarihi geçen ürünlere el konulup imha edildiğini ifade eden Mertoğlu, işyeri çalışanlarına da hijyen eğitimi verildiğini söyledi. İl genelinde bütün fırınların periyodik olarak denetlendiğini dile getiren Mertoğlu, fırın sahipleri ve çalışan işçilere hijyen eğitimi verildiğini, hijyene dikkat etmeyen fırınlar hakkında cezai işlem uygulandığını söyledi.

"BEYAZ BAYRAK UYGULAMASI SÜRÜYOR"

Halkın sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için yürütülen Beyaz Bayrak uygulamasının devam ettiğini anlatan Mertoğlu, uygulamanın daha çok lokantalarda, tatlı üreten ve satan gıda işyerlerinde uygulandığını ifade etti. Mertoğlu, "Bizim uyguladığımız beyaz bayrak kriterleri bir, iki ve üç yıldız şeklindedir. Yaptığımız denetimlerde öngörülen kriterlere göre hangi işyeri hangi kritere uyuyorsa ona o bayrağı veriyoruz. En az 6 ayda bir işyerlerini, hijyen ya da kriterlere uyup uymadığını konusunda yeniden denetliyoruz. Eğer uyuyorsa o bayrak orada kalıyor; ama uymuyorsa bayrağı geri alıyoruz" dedi.

Gıda Üreten Ve Satan İşyerleri Denetlendi

Gıda Üreten Ve Satan İşyerleri Denetlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim