• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlkleri Başarıyor

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlkleri Başarıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gümrük Müşavirleri Hizmet Binası içerisine kurulan Tarımsal İthalat ve İhracat Birimi düzenlenen...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gümrük Müşavirleri Hizmet Binası içerisine kurulan Tarımsal İthalat ve İhracat Birimi düzenlenen tören ile açıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Uygulamamızın diğer illere de örnek olacağını düşünüyorum" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Türkiye'de ilk defa Gümrük Müşavirleri Hizmet Binası içerisine Tarımsal İthalat ve İhracat Birimi açıldı. Açılış töreninde konuşan iş adamı Bekir Güldüoğlu, "Yıllardır organize sanayi bölgemizden şehir merkezine 15 kilometrelik bir mesafeye bir aracımız ile personelimiz belge götürerek sağlık sertifikası almak zorunda kalıyordu. Bu her gün yapmış olduğumuz bir iş haline gelmişti. Müdürümüz Özkan Kayacan beyin mücadelesi sonucu bölgemizde böyle bir büromuz oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yani burada bir bakanlığın şubesi olmuş oldu. Müdürümüz, hizmeti ayağımıza getirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan da, "Bugün organize sanayi bölgemizde ithalat ve ihracat birimimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu birimimiz yaklaşık 1 yıldır faaliyettedir. Burada öncelikle bir pilot çalışma yaptık ve yapmış olduğumuz pilot çalışma başarılı olur mu diye baktığımızda gördük ki 1 yıl içerisinde 856 tane sertifika düzenlemişiz. Bu Kayseri'de çok bilinen bir konu değil ama biz Kayseri'de tarımsal ürünlerimizin ihracatını gerçekleştiren bir iliz. Kayseri'de tarımda ihracat var mı diye soranlara bu çok güzel bir örnek oldu. Şimdiye kadar 856 tane sertifika düzenledik ve bu sertifikaları düzenlerken iş adamlarımızın önünü açmak için bu mücadeleyi verdik. İl müdürlüğümüz ile organize sanayi bölgesinde arasında mesafe 15-20 kilometredir. Yakıttan tasarruf, iş gücünden tasarruf ve en önemli olanı ise zamandan tasarruf sağlanıyor. İş adamlarımıza katkı sunmak için bunu gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Kayacan, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bu uygulama Türkiye'de ilk oldu. İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan ihracat biriminde ne varsa, aynısı bu büroda da bulunmaktadır. 1 yıldır deniyoruz ve başarılı bir sonuç elde ettik. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kurum içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ile burada bulunan personelimizin özverili çalışmaları ile Kayseri tasarruf etti. Bu tasarrufta iş adamlarımıza gerek para gerekse zaman olarak yansıdı. Sadece ihracatçılarımız değil, ithalat yapan firmalarımıza burada işlemlerini yapabilirler. Diğer illere de örnek olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlkleri Başarıyor

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlkleri Başarıyor

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlkleri Başarıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim