• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı yapıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı Bakan Faruk Çelik başkanlığında Şanlıurfa'da toplandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı Bakan Faruk Çelik başkanlığında Şanlıurfa'da toplandı. Bakanlığın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, tarımın gelecekle ilgili politikalarının belirlenmesi planlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geldiği Şanlıurfa'daki temaslarına başladı. GAPTEYAM'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokrasisi ile bir araya gelen Çelik, dönemin ilk bakanlık koordinasyon toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bir buçuk aylık süreçte ilgili STK'ları, çiftçileri dinleyip brifing aldığını aktaran Çelik, buradan çıkardığı sonucu uygulama safhasına geçeceklerini bildirdi.

Basına kapalı gerçekleşen koordinasyon toplantısı öncesi konuşan Bakan Çelik, "Ankara'da gerçekleştirdiğimiz çalışmaların araziye uyumunun, çiftçiye uyumunun ne olup olmadığını, burada nelerin söylendiğinin, ne gibi beklentilerinin olduğunu bu toplantılar sayesinde görüp, atmamız gereken adımlara bu toplantıların çok ciddi katkı sağlayacağı inancı içerisindeyiz. Bu anlayış içerisinde bugün toplantılarımızın ilkini gerçekleştiriyoruz." dedi.

"Bakanlık Koordinasyon Toplantısı yani bakanlığımızın üst düzey yöneticilerinin bu üç günlük çalışmalarımızı programlayacak ve geneli itibariyle bölgelerimizdeki tarım politikalarımızla ilgili değerlendirmelerimizi yapacağımız, üç günlük yol haritamızı ortaya koyacağımız ilk toplantımızla işe başlıyoruz." diyen Çelik, iki gün daha bölgedeki gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili gelişmeleri görüşeceklerini ifade etti. Çelik, şöyle devam etti:

"Pazar günü öğleye kadar Şanlıurfa'da üreticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın beklentileri neyse bizzat bütün Bakanlık amirlerimizle, yetkililerimizle beraber dinleyeceğiz. Bir anlamda bölgedeki önemli, bu büyük illerin sorunlarını birinci elden takibini de bölge toplantılarımız sayesinde sağlamış olacağız."

Bu arada, toplantı öncesi gayrimenkul alış satışı ile ilgilendiği ileri sürülen bir vatandaş, Bakan Faruk Çelik için bir deve kesmek istedi, ancak Çelik bunu kabul etmedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyon toplantısı yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim